Hele bekende plotdetails in 'Stranger Things' worden in een totaal ander licht geplaatst met deze nieuwe theorie

Deze wilde theorie over seizoen 5 zit misschien wel dichter bij de waarheid dan we denken.

Adrienne Koolen, 02-06-2023 10:34

Het zal nog even duren voordat seizoen 5 van Stranger Things uitkomt, maar fans zitten in ieder geval niet stil. Ze bedenken de ene theorie na de ander en nu is er een heel interessant idee over het verslaan van Vecna.
In seizoen 4 waren de personages ver van elkaar verwijderd. Mike en Eleven hadden na de verhuizing van de familie Byers niet zo’n sterke band meer. Uiteindelijk was het Mikes eerlijkheid en kwetsbaarheid dat ertoe leidde dat Eleven de kracht had om Vecna terug te dringen.

Een bekende uitspraak

Dit heeft een connectie met de bekende uitspraak "Vrienden liegen niet" die al vanaf seizoen 1 gebruikt wordt.

Willow the Wise op Twitter heeft nagedacht over deze uitspraak en kwam tot de conclusie dat elk nieuw personage in seizoen 4 geïntroduceerd is met een leugen.

Het verslaan van Vecna

De gebruiker denkt dan ook dat de leugens van de personages onthuld worden, ze dit op zullen moeten lossen en hierdoor uiteindelijk Vecna kunnen verslaan.


Leugens en waarheden spelen al heel lang een grote rol in Stranger Things en het idee dat dit het verborgen wapen is om Vecna mee te kunnen verslaan is dan ook een goede theorie.

Te zien op Netflix


Bekijk hieronder de Tweet en stream Stranger Things op Netflix.


Lees meer over: Stranger Things, Sadie Sink, Millie Bobby Brown, Duffer, Duffer brothers, Max, Will, Winona Ryder, Noah Schnapp, Joyce, Charlie Heaton, Jonathan, Dungeons and Dragons

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie