search
Drie seizoenen vol humor: de grappigste momenten en verwijzingen uit 'Ted Lasso'
Series / Featured

Drie seizoenen vol humor: de grappigste momenten en verwijzingen uit 'Ted Lasso'

Even nagenieten met de beste grappen en verwijzingen uit drie seizoenen van 'Ted Lasso'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het doek is gevallen voor Ted Lasso. Na drie seizoenen eindigde de Apple TV+ serie met een hilarische, gevoelige en bijzondere aflevering. Om nog even na te genieten zijn hier de tien leukste terugkerende grappen.

10. Trent Crimm, The Indepentent


We leren Trent, (gespeeld door James Lance) kennen als een nietsontziende journalist van het blad 'The Independent'.

Hoewel Crimm eerst niets moet hebben van Lasso als Coach voor AFC Richmond, weet Ted hem langzaam maar zeker voor zich te winnen.

Tijdens persconferenties kondigde Crimm zich altijd aan met "Trent Crimm, The Independent", wat weer later, toen Crimm voor zichzelf begon, veranderde naar "Trent Crimm, Independent".



9. Football Is Life


Dani Rojas (Cristo Fernández) is de goedlachse aanvaller van AFC Richmond. Zijn kreet "Football is life" motiveert hem en het team.

Wanneer Rojas per ongeluk de AFC Richmond mascotte doodt tijdens een strafschop in het tweede seizoen, raakt de speler in de put. Geëmotioneerd verandert Rojas zijn leus: "Football is life, but it is also death".



8. De identiteit van Zoreaux


Met de naam van Thierry Zoreaux (Moe Jeudy-Lamour), de keeper van AFC Richmond, heeft Ted vanaf het begin al moeite. Hij noemt hem dan ook steevast "Zorro".

Wanneer, in het derde seizoen, toptalent Zava (Maximilian Osinski) wordt aangetrokken, laat hij Zoreaux weten dat een naam niet alles is, maar een weerspiegeling van wie je bent.

Vanaf dat moment wil de keeper Van Damme heten, naar zijn favoriete acteur Jean-Claude van Damme.

In de aflevering 'International Break', in het derde seizoen, komen Dani Rojas en Van Damme tegenover elkaar te staan in een wedstrijd van Brazilië tegen Canada.

In plaats van de altijd vrolijke Rojas krijgen we opeens een de "boosaardige" versie van de speler te zien. Aan het einde van het toernooi keert de immer vrolijke Rojas weer terug, alsof er niks gebeurd is.



7. Coach Beard achter de schermen


Wat Coach Beard (Brendan Hunt) allemaal uitvoert in zijn vrije tijd is vaak een raadsel. Dikwijls komt hij met bizarre, ongelofelijke verhalen aan.

Eén keer mogen we mee met zo'n gekke reis in de aflevering "Beard After Hours". Na het verlies van Manchester City in de halve finale gaat iedereen zijn eigen kant op om het verdriet te verdrinken.

Coach Beard zwerft alleen door de stad, komt in de kroeg terecht en neemt wat Richmond fans op sleeptouw voor een geweldig avontuur.

In de aflevering "Sunflowers" in seizoen 3, zien we weer het staartje van een Beard avontuur en komen we zelfs te weten dat Beard Nederlands spreekt.



6. Ted haat thee


In het Verenigd Koninkrijk drinken ze thee, dat weet iedereen. Ted's hekel aan thee zit er al goed in sinds de eerste aflevering. Het "hete bruine water" komt vaker terug op de meest onverwachte momenten.

In de één-na-laatste aflevering van het laatste seizoen komen we erachter dat Ted's moeder juist wél van thee houdt. Er zit dus meer achter Ted's hekel dan de smaak!



5. Will luistert af


Wanneer Nate (Nick Mohammed) van uniformbeheerder naar coach wordt gepromoveerd, vervangt Will (Charlie Hiscock) hem.

Richmond's schoenenkamer is vaak de perfecte plek voor een persoonlijk gesprek. Bij deze privégesprekken gaat de camera bijna altijd naar Will, die daar al die tijd al was.

Eén keer mist Will, in de één-na-laatste aflevering het drama en is dan ook zichtbaar teleurgesteld.



4. De 'Diamond Dogs'


De 'Diamond Dogs' is een praatgroep onder de coaches, Nate en Higgins (Jeremy Swift) - en later ook Roy (Brett Goldstein) en Trent Crimm.

Regelmatig worden daar privedingen besproken. Serieuze zaken als Ted's relatie met zijn vrouw en zoon komen ter sprake, maar ook date adviezen. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met hondengeblaf.



3. Leslie Higgins


Jeremy Swift's Higgins begint in de serie als het slachtoffer van grappen, een soort van Jerry Gergich uit Parks & Recreation.

Hoewel Higgins regelmatig nogal wat onhandige dingen zegt, wordt hij al snel onderdeel van de Richmond familie en hij en zijn vrouw stellen zelfs hun huis beschikbaar voor de spelers die niet naar huis kunnen met kerst.

Higgins is vaak nogal ongemakkelijk, maar is daarnaast ook het meest drama-vrije personage.



2. Poopeh


Hoewel deze grap pas in het derde seizoen is ontstaan, wordt hij al snel door iedereen, en in het bijzonder door Jamie Tartt (Phil Dunster) eigen gemaakt.

De manier waarop Jamie "poopy" zegt in zijn Manchester accent is het beste onderdeel van de boodschap dat je dingen van je af moet laten glijden.



1. Het vloeken van Roy Kent


Roy Kent's vloeken zijn legendarisch. Het personage kan een geweldige "fuck" laten vallen in zijn korrelige stem.

Helaas beïnvloedt hij met zijn vloeken ook zijn nichtje Phoebe, en moet hij op het matje komen bij haar juf.



Ted Lasso is in zijn geheel te zien op Apple TV+


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen