Aandeelhouders Netflix verwerpen bonussen CEO's en steunen schrijversstaking

Aandeelhouders van Netflix zeggen resoluut nee tegen bonussen voor grote bazen.

Glenn Walsh, 03-06-2023 11:46

De schrijversstaking in Amerika geïnitieerd door de vakbond WGA is al een tijdje gaande. De aandeelhouders van Netflix mengen zich in dit debat door een duidelijk signaal te geven aan de leiding dat grote bonussen voor management momenteel ongepast zijn.
Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 1 juni werd er gestemd of er bepaalde bonuspakketten voor hoger management, waaronder CEO Ted Sarandos en Greg Peters, goedgekeurd zouden worden. Het resultaat was overduidelijk negatief.

Unanieme stemming

De aandeelhouders stemden unaniem tegen de plannen. De WGA had de aandeelhouders al eerder in een brief gevraagd om in deze tijd van de schrijversstaking tegen het voorstel te stemmen. Zij vinden het bijzonder ongepast.

Hoofd van WGA West schreef onder andere: "Aandeelhouders zouden een bericht moeten sturen aan Netflix dat als het bedrijf de $166 miljoen aan managementsalarissen kan betalen, ze vast ook de $68 miljoen kunnen veroorloven waar de schrijvers om vragen."

Waarom staken de schrijvers?

Er zijn een aantal redenen waarom de scenarioschrijvers in staking zijn gegaan. Ze willen graag een verbetering zien in de compensatie van inkomsten uit streamingdiensten. Het is voor hen nu onduidelijk wat zij mislopen.Ook maken ze zich hard om in contracten clausules af te sluiten waarin een veiligstelling wordt opgenomen dat hun werk niet overgenomen zal worden door kunstmatige intelligentie, wat tegenwoordig steeds meer de kop opsteekt.

Lees meer over: Netflix, WGA, Staking, Ted Sarandos

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie