search
Komt dit "overleden" 'House of the Dragon'-personage toch weer terug in seizoen 2?
Series / Nieuws

Komt dit "overleden" 'House of the Dragon'-personage toch weer terug in seizoen 2?

Zou Laenor Velaryon weer terugkeren in seizoen 2 van 'House of the Dragon'?

Aflevering 6 van House of the Dragon bevatte een van de meest donkere momenten van het eerste seizoen, toen Laenor Velaryon overleed, vlak na zijn zus Laena. En hoewel wij als kijker weten dat zijn dood niet echt was, moeten de personages daar nog achter komen…

Dit zou echter kunnen veranderen in seizoen 2. Aangezien de serie al veel veranderingen heeft doorgevoerd ten opzichte van het originele boek van George R.R. Martin, kan worden aangenomen dat er nog meer veranderingen zullen komen.

Geen grote tijdsprongen


Om de serie bijvoorbeeld aantrekkelijker te maken voor een modern publiek, hebben de schrijvers de leeftijden van de personages gewijzigd. Dat zal waarschijnlijk ook van invloed zijn op de volgende generaties.

De jonge Aegon III en Viserys II, de jonge kinderen van Rhaenyra en Daemon die we in aflevering 8 hebben ontmoet, zijn vermoedelijk ongeveer twee jaar oud. Aangezien beloofd is dat seizoen 2 zal beginnen zonder grote tijdsprongen, kunnen we aannemen dat geen van de peuters in staat zou zijn zichzelf te beschermen, laat staan een draak te besturen, zoals in het boek.

Laenor Velaryon


Een van de theorieën die fans hebben over hoe een dergelijke situatie zou kunnen worden aangepakt, betreft de comeback van Laenor om de boel te redden. En daarbij ook het kind, dat dan misschien niet van hem is, maar voor wie hij zorgt vanwege zijn moeder.


Er is nog niet veel bewijs, maar volgens de toespraak van Daemon in de finale van het eerste seizoen bevindt zijn draak Seasmoke zich nog steeds op Driftmark in plaats van in Dragonmont zoals in het boek. En daarnaast: zouden de schrijvers echt aan ons onthullen dat Laenor nog leeft en King's Landing verlaat, om hem vervolgens nooit meer terug te laten keren?

Seizoen 2


Om uit te vinden of Laenor Velaryon inderdaad terugkeert, moeten we nog even geduld hebben. Seizoen 2 van House of the Dragon is nu bezig met filmen, de releasedatum is nog niet bekend. Bekijk seizoen 1 op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen