Cillian Murphy had moeite met het spelen van zijn rol in 'Peaky Blinders'

Cillian Murphy vindt zichzelf veel minder stoer dan Tommy Shelby.

Nina Beerendonk, 04-06-2023 14:06

Cillian Murphy staat bekend om het feit dat hij iedere rol kan spelen. De acteur slaagt er altijd in om de diepe persoonlijkheid van het personage te tonen en de fans te laten geloven dat hij die persoon echt is. Toch ging hem dit bij zijn personage Tommy Shelby in Peaky Blinders niet altijd makkelijk af.
Een van de meest iconische rollen die Murphy de afgelopen jaren heeft gespeeld, was die van Thomas Shelby in de serie Peaky Blinders. Murphy was zo geloofwaardig in de rol van de onverschrokken leider van de groep, dat sommige fans begonnen te denken dat hij in het echt ook zo was. Maar de acteur benadrukt dat zijn eigen persoonlijkheid in niets lijkt op die van Tommy.

Geen stoere vent

"Ik ben helemaal geen stoere vent, dus dit was verreweg het stoerste personage dat ik ooit heb geportretteerd, en het feit hij zo fysiek is en de hoeveelheid respect en angst die deze familie in deze stad heeft, betekenden dat we er allemaal stoer uit moesten zien".

"Je moet je houden aan het materiaal en je houden aan het personage en zijn keuzes", deelde hij in een interview met de BBC.

Uitdagend

Om geloofwaardig over te komen, heeft de acteur erg veel moeite gedaan om een echte Shelby te worden. Hij ging regelmatig naar de sportschool en werd zelfs een pro in paardrijden. Tommy uitbeelden was een van de meest uitdagende dingen in zijn carrière, maar Murphy is blij dat hij het gedaan heeft.


Zoals de acteur in hetzelfde interview deelde, houdt hij van de uitdaging om steeds iemand anders te worden. Het doet zijn hart sneller kloppen als hij weet dat hij elk personage ter wereld kan uitbeelden en het publiek hem echt authentiek zal vinden. Peaky Blinders is te zien op Netflix.
Lees meer over: Peaky Blinders, Cillian Murphy, Tommy Shelby, Steven Knight, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie