Ewan McGregor smeekt voor 'Obi-Wan Kenobi' seizoen 2

Gaat er ooit een nieuw Obi-Wan Kenobi-seizoen komen? Als het aan Ewan McGregor ligt wel.

Niels Arts, 07-06-2023 11:32

Of het er ooit komt is nog maar de vraag, maar als het aan Ewan McGregor ligt wel: hij kan niet wachten om te beginnen aan een tweede seizoen van de Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi.
McGregor is natuurlijk vooral bekend van zijn rol als Obi-Wan in de Star Wars-prequels, en hij was enthousiast om terug te keren naar zijn rol in 2022 voor zijn eigen serie, simpelweg genaamd Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan Kenobi seizoen 2?

Het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi bestaat uit 6 afleveringen, en vooralsnog lijkt het daar ook bij te blijven. Lucasfilm-president Kathleen Kennedy heeft al meermaals gezegd dat ze momenteel geen plannen hebben voor een vervolg.

Obi-Wan Kenobi-regisseur zei onlangs echter "zeg nooit nooit", dus ook zij heeft wellicht nog een beetje hoop op een vervolg.

Helemaal uitgesloten is het dus niet, maar het blijft onwaarschijnlijk. Wel gaf Kennedy aan dat we Obi-Wan ongetwijfeld vaker terug gaan zien, bijvoorbeeld in andere films rondom dezelfde tijdsperiode als Obi-Wan Kenobi en de prequels.


McGregor smeekt om Obi-Wan Kenobi seizoen 2

Als het aan McGregor ligt, zouden ze echter allang begonnen zijn met het filmen van de sequel. In een interview met The Direct sprak Vivien Lyra Blair over seizoen 2 van Obi-Wan Kenobi. De actrice speelde de jonge versie van Leia Organa in de serie.

"Nou, ik denk dat veel mensen me vragen: 'Krijgen we een tweede seizoen van 'Obi-Wan'?' En ik denk eerlijk gezegd dat het heel goed mogelijk is, omdat Ewan [McGregor] gewoon smeekt om er nog een te doen. Hij is erg enthousiast."

Zelf ziet Blair het ook wel zitten, hoewel ze zich afvraagt hoe Leia nog in het verhaal zou passen van een nieuw seizoen:

"En ik denk dat ik dat heel graag zou willen, maar ik zei zo van, ik zie niet in hoe ik erin zou passen, omdat het erg impliciet is dat ze hem niet meer ziet totdat ze om hulp vroeg in de vierde film, 'A New Hope.' En dus, ik denk dat het zoiets is als: hoe zou ik daarin passen? En dus hopen we een beetje op mijn eigen show daar. We denken dat het leuk zou kunnen zijn om een ​​show van Leia op Alderaan te doen. En ik hoop echt dat zoiets kan lukken."

Ideeën hebben de castleden dus genoeg, nu is het aan Disney en Lucasfilm om er iets mee te doen. Star Wars-films en series zijn altijd in ontwikkeling, dus wie weet wat we binnenkort allemaal voorgeschoteld krijgen!

Bekijk Obi-Wan Kenobi nu op Disney Plus.


Lees meer over: Obi Wan Kenobi, Star Wars, Leia Organa, Ewan McGregor, Disney Plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie