search
ChatGPT schreef aflevering voor 'Black Mirror: 'Enorme rommel'
Series / Nieuws

ChatGPT schreef aflevering voor 'Black Mirror: 'Enorme rommel'

Bedenker Charlie Brooker kroop ook eens achter ChatGPT maar was niet onder de indruk.

Wij kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen van Black Mirror dat 15 juni eindelijk in première gaat op Netflix. De bedenker van de serie, Charlie Brooker, laat zich aan de vooravond van de nieuwe afleveringen uit over wat interessante experimenten die hij deed met ChatGPT.

Brooker deed onlangs een poging om de ChatGPT-service te gebruiken in de hoop nieuwe afleveringen voor zijn serie te maken. Het idee dat A.I. de rol van menselijke creativiteit overneemt, lijkt op zichzelf al een mooi plot voor een goede Black Mirror-aflevering. De eerste resultaten vond Brooker nogal rommelig.

ChatGPT


"Ik heb een beetje met ChatGPT gespeeld. Het eerste wat ik deed, was 'generate Black Mirror episode' typen en toen kwam er iets tevoorschijn dat op het eerste gezicht geloofwaardig leek, maar bij nader inzien rommelig was."

Want alles wat het doet, is alle samenvattingen van Black Mirror-afleveringen opzoeken en ze een beetje door elkaar gooien. Als je dan wat dieper graaft, besef je: 'Oh, er zit eigenlijk geen echte originele gedachte achter.'
Dit wil niet zeggen dat het experiment volledig nutteloos was. Hij onthulde dat wanneer een algoritme de plots van de afleveringen verwerkt, het hem trends in zijn eigen werk liet zien die hem inspireerden om nieuwe verhaalvertellingen te verkennen.

Bekijk op instagram

Glas water in gezicht


"Ik besefte me dat ik veel afleveringen had geschreven waarin iemand zegt: 'Oh, ik zat de hele tijd in een computer! Dus dacht ik, 'Ik ga alle ideeën over wat ik denk dat een Black Mirror-aflevering is overboord gooien.' Het heeft geen zin om een anthologieshow te hebben als je je eigen regels niet kunt breken. Gewoon een verfrissend, koel glas water in het gezicht."

Kijk de serie hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen