search
Dit iconische moment in 'Better Call Saul' stond helemaal niet in het script
Series / Nieuws

Dit iconische moment in 'Better Call Saul' stond helemaal niet in het script

Soms blijken de meest bepalende momenten in een scène geïmproviseerd te zijn...

Een cruciaal moment in Better Call Saul seizoen 6 was bijna niet gebeurd. Gelukkig kwam acteur Giancarlo Esposito met het idee dat de scène uiteindelijk zo iconisch maakte.

Esposito stond erop dat Tony Dalton hem zou schoppen tijdens een van de belangrijkste momenten van het zesde seizoen van de serie. Vanaf Better Call Saul seizoen 4 is de dominante verhaallijn binnen het drugskartel het conflict tussen Gus (Esposito) en Lalo Salamanca (Dalton).

Schoppen


Dit conflict komt tot zijn hoogtepunt in seizoen 6, aflevering 8, wanneer Lalo Gus dwingt zijn geplande ondergrondse meth-lab te onthullen. Terwijl ze de trap aflopen naar de bouwplaats, schopt Lalo Gus in de rug. Recentelijk onthulde Esposito dat de schop zijn idee was. Hij dacht dat het de scène zou verbeteren, en ondanks Daltons aanvankelijke aarzeling stond hij erop dat hij hem zou schoppen:

"Toen we die trap afkwamen, waren we dat aan het filmen en Tony wil op dat moment voorzichtig zijn, geen enkele acteur mag ooit gewond raken. Hij is heel aardig en verliest zichzelf helemaal niet. Ik draaide me naar hem om terwijl we dat op de trap filmden en ik zei: 'Schop me.' 'Oh, wat? Waarom? Echt? Waarom?' 'Ik zei: "Schop me, en hard ook'".

Gezicht in de aarde


"Vince [regisseur] hoorde dat min of meer en zei: 'Wacht wat?' en toen de stuntman... Zouden we hem erbij moeten halen? Start de camera, toch? Want er lag aarde onderaan de trap en dat was het hele punt, dat als Gus naar beneden gaat, zijn gezicht in het vuil belandt dat hij aan het opgraven is en waar zijn droom ligt"."We deden een take en het was van de vijfde trede en ik zei: 'Trap je laars in mijn rug', en dat deed hij. Ik kwam die trap af, gezicht in het vuil, mijn bril in het vuil. Ik voelde het echt. Ik was gewoon zo boos en had geen pijn omdat ik weet hoe ik moet vallen. We deden dat twee of drie keer en Vince zei: 'Oh mijn god, ik kan niet geloven dat je dit doet. Gaat het?' Ik zei: 'Het gaat goed, wacht maar af. Kijk wat het met me doet in de rest van de scène'".

Hoogtepunt


De schop van Lalo was symbolisch een leuke toevoeging, zoals Esposito ook al uitlegt. Gus valt letterlijk met zijn gezicht naar beneden in de grond waar al zijn hoop en dromen liggen. Ook verergerde de trap de woede van Gus jegens Lalo, wat de scène echt een van de hoogtepunten van het conflict maakte.Better Call Saul is te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen