search
Dit zijn drie van de meest grimmige momenten in 'Better Call Saul' seizoen 6
Series / Nieuws

Dit zijn drie van de meest grimmige momenten in 'Better Call Saul' seizoen 6

Het slotseizoen van de populaire serie was behoorlijk stevig, maar deze scènes stijgen er bovenuit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Better Call Saul wordt unaniem gezien als een spin-off die de kwaliteit van Breaking Bad in alle opzichten heeft geëvenaard. We zien hoe Jimmy McGill (Bob Odenkirk) de Saul Goodman is geworden die de kijkers in eerste instantie leerden kennen.

Het slotseizoen kende de nodige memorabele momenten, ondanks dat zaten er scènes tussen die werkelijk bloedstollend waren. Hieronder zie je drie van zulke momenten.

Nacho Varga's dood


In aflevering 3 zien we dat Nacho (Michael Mando) door Gus Fring (Giancarlo Esposito) tot zondebok werd gemaakt. Dit betekende het einde voor Nacho, ondanks het feit dat hij eerder wist te ontkomen aan de Salamanca's. Om zijn vader te redden accepteerde hij deze rol. Na een ijzersterke monoloog pleegt Nacho zelfmoord.



Howard Hamlin's dood


Deze scène is te zien in aflevering 7. Howard (Patrick Fabian) confronteert Saul en Kim (Rhea Seehorn). Op dat moment komt Lalo Salamanca (Tony Dalton) echter naar hun huis. Arme Howard bevindt zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. De spanning is te snijden, en de groeiende paniek is in Kim's stem te horen wanneer ze Howard vertelt te vertrekken.



Kim speelt open kaart


Het hoge woord komt eruit van Kim's kant in aflevering 9. Na alles wat er gebeurd is, moeten Kim en Saul doorgaan met hun leven alsof er niets gebeurd is. Saul is dit gewend, maar voor Kim zit het anders. Het onstabiele en criminele bestaan met Saul geeft haar een verslavende kick, en dat is net waar de schoen wringt.



Deze momenten in Better Call Saul illustreren nogmaals dat de serie geen sensatie nodig had om een sterke indruk achter te laten.

Better Call Saul kun je streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen