Dit personage was eigenlijk de echte schurk in 'Better Call Saul'

Dit was de echte schurk van 'Better Call Saul'

Is Kim Wexler de schurk van 'Better Call Saul', of gaat dat toch net te ver?

Nina Beerendonk, 26-05-2023 10:16

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Een van de meest intrigerende en raadselachtige personages in Better Call Saul is Kim Wexler (Rhea Seehorn), de slimme en ambitieuze advocaat die samenwerkt met Jimmy McGill. Hoewel ze veel goede eigenschappen heeft getoond, hebben sommige fans gespeculeerd dat ze misschien een duistere kant verbergt.
Een van de belangrijkste redenen waarom sommige kijkers Kim ervan verdenken een schurk te zijn, is haar betrokkenheid met Jimmy. Gedurende de serie zien we de toekomstige Saul zich bezighouden met verschillende illegale activiteiten. Hoewel Kim aanvankelijk probeert hem onder controle te houden, lijkt ze ook te genieten van de spanning van het overtreden van de regels.

Kevin

Een ander voorbeeld van Kims morele dubbelzinnigheid is hoe ze haar cliënt en vriend Kevin Wachtell, een rijke zakenman, behandelt. Hij huurde haar in om hem te helpen een lucratieve mijnbouw overeenkomst binnen te halen voor zijn bank, Mesa Verde, in New Mexico.

Hoewel Kim aanvankelijk sympathiseert met het doel van Kevin, onthult ze later dat ze verborgen belangen heeft en ze zijn ambitie voor eigen gewin uit wil buiten en uiteindelijk de plannen van Mesa Verde wil saboteren.

Howard

Maar het meest opvallende voorbeeld is haar betrokkenheid bij een plan om een rijke zakenman genaamd Howard Hamlin, die ook haar voormalige baas is, te misleiden en te bedriegen. In seizoen 6 bedenken Kim en Jimmy een plan om Howard te laten geloven dat hij zijn verstand aan het verliezen is door neppe ongelukken en ontmoetingen te organiseren waardoor hij aan zijn geheugen gaat twijfelen.


Hoewel Slippin' Jimmy aanvankelijk terughoudend is om door te gaan met het plan, moedigt Kim hem aan en speelt ze zelfs een leidende rol bij de uitvoering ervan. Wanneer Howard haar confronteert, wijst Kim koel zijn gevoelens af en zoekt ze allerlei excuses om haar acties te rechtvaardigen.

Is Kim slecht?

Aan de andere kant verdedigen fans Kim door te zeggen dat ze niet zo slecht is. Ze heeft ook vaak oprecht medeleven en vriendelijkheid getoond aan anderen. Hoewel er zeker aanwijzingen zijn dat ze een duistere kant heeft, zijn er ook veel factoren die erop wijzen dat ze een sympathiek en complex personage is dat worstelt om haar plek in de wereld te vinden.Better Call Saul is te zien op Netflix.
Lees meer over: Better Call Saul, Kim Wexler, Rhea Seehorn, Netflix

Populair nieuws