'Twisted Metal' terug van weggeweest met 'Avengers'-ster in de hoofdrol: chaos, humor en een duik in de jaren 90.

Het wordt een wild circus vol met achtervolgingen, een bak herrie en pure nostalgie.

Glenn Walsh, 09-06-2023 07:56

Als men zou zeggen dat de nieuwe serie Twisted Metal over de top is, dan is dat nog een understatement. Hoofdrolspeler Anthony Mackie belooft dat de nieuwe serie vol actie, spektakel en absurde humor gaat zitten.
Velen kennen Mackie als de trouwe Falcon, lid van het collectief superhelden van de Avengers. In Twisted Metal speelt hij de praatgrage melkbezorger met geheugenverlies die op pad wordt gestuurd door een post-apocalyptisch landschap om in leven te blijven.

Gewelddadige PlayStation-bewerking

Het nieuwe Twisted Metal is een bewerking van de populaire reeks videogames van PlayStation uit de jaren 90. Hierin kon de speler zijn eigen voertuig en personage kiezen, elk met eigen persoonlijkheid, om een race des doods te rijden.

De nieuwe serie gaat zich volledig op de sfeer van de games inzetten. Het zal een chaotische boel worden van ongure personages en spectaculaire achtervolgingen waarbij het zich vooral niet al te serieus gaat nemen.

De jaren 90 waren vet!

In een interview vertelt Mackie dat hij er ontzettend veel zin in heeft. Showrunner van de serie Michael Jonathan Smith maakte eerder Cobra Kai en weet dus hoe je materiaal met een hoog nostalgisch gehalte aanpakt.Hij was het die Mackie bij het project haalde. Volgens Mackie wordt de serie echt helemaal in de stijl van de jaren 90. Het was volgens hem echt een decennium dat zo leuk was. Mensen konden lekker gek en grappig doen en niemand nam zichzelf zo serieus.

Mackie is in goed gezelschap

Naast Mackie, die de rol van John Doe speelt, zijn er rollen voor Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine), Will Arnett (Arrested Development), Richard Cabral (American Crime) en Neve Campbell (Scream).


Twisted Metal gaat op donderdag 27 juli in première.
Lees meer over: Twisted Metal, Anthony Mackie, The Avengers, Playstation, Michael Jonathan Smith, Cobra Kai, Stephanie Beatriz, Brooklyn Nine Nine, Will Arnett, Arrested Development, Richard Cabral, American Crime, Neve Campbell, Scream, Peacock

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie