search

Ons nieuws van vrijdag 9 juni 2023

Recensie Netflix-serie 'Manifest' seizoen 4
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Manifest' seizoen 4

Het laatste seizoen van de mysterieuze serie maakt gelukkig een zachte landing.

Regie: Romeo Tirone, SJ Main Munõz, Marisol Adler, e.a. | Cast: Melissa Roxburgh (Michaela Stone), Josh Dallas (Ben Stone), Matt Long (Zeke Landon), J. R. Ramirez (Jared Vasquez), Ty Doran (Cal Stone), Luna Blaise (Olive Stone), Parveen Kaur (Saanvi Bahl), Holly Taylor (Angelina Meyer), Daryl Edwards (Robert Vance), e.a. | Afleveringen: 20 | Speelduur: 40-50 minuten | Jaar: 2023

Manifest werd vanwege het plot over een verdwenen vliegtuig aanvankelijk vergeleken met Lost. Het was dus afwachten of het slot van deze serie ook zou teleurstellen. Dit dreigde te gebeuren toen de serie na drie seizoenen voortijdig werd beëindigd. Gelukkig kreeg Manifest van Netflix een tweede kans met twintig extra afleveringen. Op 2 juni 2023, exact een jaar voor de beruchte 'Death Date', landden de 191 passagiers van Montego Air-vlucht 828 voor de laatste keer. Gelukkig voor de kijker wordt het mysterie van Manifest in de slotaflevering wél opgelost.

Twee jaar na de dood van moeder Grace is de familie Stone in rouw. Ondanks dat de 'Death Date' steeds dichterbij komt, is Ben enkel bezig met de zoektocht naar zijn dochter Eden, die ontvoerd was door Angelina. Michaela moet samenwerken met haar ex Jared om een seriemoordenaar te stoppen. Cal en Zeke ervaren de gevolgen van hun terugkeer in het vorige seizoen. Intussen moeten iedereen de 'callings' blijven oplossen om de 'Lifeboat' drijvende te houden. Uiteindelijk breekt op 2 juni 2024, na vijfenhalf jaar, de 'Death Date' aan en ondergaan de passagiers van vlucht 828 het laatste oordeel.

Er wordt zoals voorheen constant terugverwezen naar personages en gebeurtenissen uit voorgaande seizoenen. In de woorden van Cal: "It’s all connected." Het is daarom verstandig om de samenvatting voor elke aflevering niet over te slaan. Ondanks de switch naar Netflix verlopen de afleveringen volgens de vertrouwde formule. De spanning stijgt hoger dan ooit, vooral in de laatste twee afleveringen waarin de 'Death Date' aanbreekt. Dit slot biedt een achtbaan van emoties die eindigt in catharsis voor zowel de personages als de kijker. Het is een landing die applaus waard is.

Manifest werd verkocht als een personagegedreven mysteriethriller en dat heeft de serie zeker waargemaakt. Michaela en Ben waren waardige hoofdpersonen, maar de uitblinker is Cal, die letterlijk én figuurlijk gegroeid is. Vanwege die groei moest kindacteur Jack Messina het stokje overgeven aan Ty Doran. Dat was een risico, maar Doran zorgde met zijn gelijkenis en acteren voor een soepele overgang. Het was een hele taak om een emotionele connectie te creëren met 191 personages, maar door middel van de 'callings' hebben de schrijvers toch een kijk kunnen geven in hun levens.

Wie twijfelt te beginnen aan 'de nieuwe Lost', kan dat met een gerust hart doen. Trouwe fans van Manifest zullen eerder teleurgesteld zijn dát de serie is afgelopen, maar niet over de manier waaróp zij afloopt. De thema's die worden behandeld, in combinatie met de diversiteit van de personages, scheppen een ontroerend beeld van de samenleving. De afgelopen jaren waren in de realiteit ook een grimmige herinnering dat we moeten samenwerken om onze 'Lifeboat' drijvende te houden. Centraal in het verhaal staat het Bijbelse citaat "all things come together for good" uit Romeinen 8:28. Dit geldt ongetwijfeld voor Manifest.

★★★★☆

Manifest is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zet die barbecue uit en kijk net als de grote massa het nieuwe seizoen van deze gloeiend hete topserie op Netflix
Series / Nieuws

Zet die barbecue uit en kijk net als de grote massa het nieuwe seizoen van deze gloeiend hete topserie op Netflix

Het vierde seizoen van de serie 'Never Have I Ever' is een groot succes op Netflix.

Het vierde seizoen van de serie Never Have I Ever is nog maar net beschikbaar of is het gelijk al de meest bekeken serie op Netflix. Eerder werd al bekend dat dit helaas echt het laatste seizoen is van de razend populaire serie.

Never Have I Ever is een tienerdrama gemaakt door Mindy Kaling en Lang Fisher. De cast bestaat, hoewel de serie zich in Amerika afspeelt, voornamelijk uit Aziatische personages. Tennislegende John McEnroe is de verteller van het verhaal.

Plot


Het verhaal gaat over het meisje Devi Vishwakumar, een Indisch-Amerikaans Tamil meisje dat in Sherman Oaks naar school gaat. Na de plotse dood van haar vader Mohan kan Devi om onverklaarbare redenen plots niet meer lopen. Na enkele maanden staat ze tijdens het eerste seizoen plots weer op om te kijken naar de knappe jongen Paxton Hall-Yoshida.

In seizoen 4 zullen Devi, Fabiola en Eleanor bezig zijn om zich onder te dompelen in hun laatste jaar op de High School. Dit gaat natuurlijk weer met de nodige hilariteit gepaard.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Saint X'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Saint X'

Een broeierig, maar onvolkomen moordmysterie, ergens tussen Twin Peaks en The White Lotus.

Regie: Darren Grant, Patricia Riggen, Matt Sobel, e.a. | Cast: Alycia Debnam-Carey (Emily Thomas), Josh Bonzie (Clive 'Gogo' Richardson), West Duchovny (Alison Thomas), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 44-55 minuten | Jaar: 2023

"Alison kwam gisteravond niet thuis," klinkt een zachte meisjesstem onder het onbestemde openingsbeeld van Saint X. Een kleine tien speelminuten later landt de jongvolwassen hoofdpersoon met haar ouders en haar zevenjarige zusje op een klein privévliegveld in de Caraïben. De zon schijnt en de gezichten ogen nog onbezorgd, maar door die eerste van vele tijdsprongen weet je op dat moment al beter: na de strandstoelen en de pina colada's volgt straks een noodlottige avond.

De zachte meisjesstem blijkt van Claire, het piepjonge, verlegen zusje van de extraverte, avontuurlijke Alison. Tijdens de eerste dagen op het resort klampt het meisje zich met kinderlijke genegenheid vast aan haar oudere zus, maar Alison heeft andere plannen; met speelse durf mengt ze zich onder de eilandbewoners en de andere gasten, vastberaden om zich te laten gelden en een blijvende indruk achter te laten.

In een tekenende discussie met haar vader, een welgestelde vastgoedmakelaar ("tegen wil en dank"), zet Alison zich vanaf de aankomst op het eiland af tegen de privileges waar ze zelf evenmin aan kan ontsnappen. Haar wens om anders te zijn dan haar ouders en niet mee te gaan in de tegenstellingen waar een luxeresort op functioneert, uit zich in een rebelse, flirterige fascinatie voor een van de strandbediendes, de goedlachse Edwin. Hun verhouding leidt een tragedie in waarin de door Alison zo verafschuwde invloed van vooroordelen ironisch genoeg een sleutelrol speelt.

Dat Alison de vakantie niet overleeft, is in deze serie niet de spoiler, maar het uitgangspunt. Parallel met de gebeurtenissen op het eiland maken we kennis met een volwassen Claire, die twintig jaar na de dood van haar zus nog steeds naar antwoorden zoekt. De twee verhaallijnen grijpen in elkaar als Claire in haar woonplaats New York nietsvermoedend een taxi neemt en achter het stuur een hoofdrolspeler van toen herkent.

De talrijke plotvertakkingen die de serie kenmerken zijn uiteindelijk toch tot twee vragen te herleiden: 'hoe' en daarmee ook 'waarom'. De makers maken het zich met hun uitgerekte aanloop naar de ontknoping niet makkelijk. Door met het einde te beginnen sorteren ze voor op een eindeloze keten van flashbacks en flashforwards, die het verhaal op een bijzondere manier ontleden maar het drama ook continu opbreken. Naderhand overheerst de gedachte dat de serie met een meer geleidelijke opbouw waarschijnlijk meer indruk had gemaakt.

Zonder alle kunstgrepen is Saint X namelijk best een intrigerende karakterstudie, waarin Alisons zoektocht naar eigenwaarde hand in gaat met Claires moeizame proces van rouwverwerking. Vooral West Duchovny acteert uitstekend in de rol van Alison en dat is knap; de innerlijke tegenstrijdigheden van haar personage vereisen namelijk dat ze haar stoeierige, assertieve kant net zo overtuigend kan spelen als haar extreme onzekerheid. Want ook al kan zij op ieders aandacht rekenen, ze kijkt toch met angst en twijfel in de spiegel.

Net als in Twin Peaks wil je niet alleen weten wie het meisje heeft vermoord, maar ook wie ze was. Helaas kan de associatie met de cultserie van David Lynch Twin Peaks ook misleidend werken. Want waar die serie vaak verwonderde en uitblonk als het plot even voor lief werd genomen, doen de makers van Saint X juist te veel hun best om de eindjes aan elkaar te knopen.

Puur gevoelsmatig leiden de vele zijdelingse ontwikkelingen op het eiland vooral af van het eigenlijke mysterie, maar in feite is de serie juist zo opgezet dat elke kleine gebeurtenis betekenis heeft en bijdraagt aan de 'oplossing'. Dit overdreven functionele schrijfwerk is in veel scènes alleen funest voor de dramatische overtuigingskracht en een aantal bijrollen (de obsessieve strandgast in een midlifecrisis, Alisons vriendin en derde wiel aan de wagen) komen er bekaaid vanaf omdat álles uiteindelijk om die ene avond draait.

Claires zoektocht in New York is vanuit psychologisch oogpunt interessant, maar haar opvolgende ontmoetingen met de taxichauffeur zijn ongeloofwaardig uitgewerkt. Het scheelt dat Clive, haar sleutel tot het verleden, sterk wordt vertolkt door Josh Bonzie, maar de opzichtig uitgeschreven overeenkomst tussen Allison toen en Claire nu (beiden dreigen zichzelf te verliezen in het najagen van een zwarte tegenspeler) is schaamteloos schematisch en doet ook twijfelen aan de manier waarop de makers grote thema's als ras en gender in hun verhaal verwerken.

Het is verleidelijk om Saint X als een bescheiden mislukking te bestempelen. Tegelijk is het een verdienste dat de opzichtige opzet van het mysterie, de gefragmenteerde structuur en de ongemakkelijke implicaties van de makers (de geforceerde dynamiek tussen Alison en Claire, het fatalistische idee dat Alison gedoemd is omdat ze nooit volledig aan haar eigen 'witte blik' op de wereld kan ontkomen) niet helemáál ten koste gaan van de spanning en de acteerprestaties. Op zijn slechtst is Saint X een smakeloze cocktail van The White Lotus en Twin Peaks, op zijn best een broeierig mysterie voor een late zomeravond.

★★★☆☆

Saint X is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vonken vliegen er van af in trailer 'Warrior' seizoen 3!
Series / Trailer

De vonken vliegen er van af in trailer 'Warrior' seizoen 3!

De serie naar een idee van de legendarische Bruce Lee start met een nieuw seizoen.

Het duurde letterlijk tientallen jaren om Warrior te realiseren. De iconische acteur en kung fu-legende Bruce Lee kwam destijds met het idee. Na zijn dood bleek het echter niet zo makkelijk te liggen.

Lee's dochter Shannon heeft door de jaren heen alles in het werk gesteld om Warrior op het scherm te krijgen. Met succes, want het verhaal van Ah Sahm (Andrew Koji) gaat op 29 juni weer verder.

Hoofd van de tong


Warrior speelt zich aan het einde van de 19e eeuw af. Ah Sahm is naar San Francisco geëmigreerd op zoek naar zijn zus Xiaojing (Dianne Doan). Xiaojing blijkt tegenwoordig door het leven te gaan als Mai Ling en runt een tong, de Long Zii. Dit is een type gemeenschap, en niet alle zaken zijn even legaal.

Bikkelharde actie en zwaard-acrobatiek


De verschillende tongs staan lang niet altijd op goede voet met elkaar. Aan het einde van seizoen 2 werd publiekelijk bekend dat Ah Sahm de broer van Mai Ling is.

Verder lijkt de leider van de Fung Hai tong, Zing (Dustin Nguyen), ontsnapt en keert waarschijnlijk terug. Mai Ling chanteert de burgermeester van San Francisco, Walter Buckley (Langley Kirkwood). Zij is op de hoogte van bepaalde zaken uit zijn verleden, toen Buckley in de Amerikaanse Burgeroorlog vocht aan de kant van het Zuiden.

De trailer toont bikkelharde actie en de nodige zwaard-acrobatiek, kortom een seizoen om naar uit te kijken.

Kijk Warrior seizoen 3 vanaf 29 juni op HBO Max. Dan zullen de eerste twee afleveringen online gezet worden.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt deze gameverfilming toe aan hun aanbod
Films / Nieuws

Netflix voegt deze gameverfilming toe aan hun aanbod

De film 'Assassin's Creed' is gebaseerd op het gelijknamige spel van Ubisoft. De ontwikkelaar van de game had gelijk al Michael Fassbender op het oog om de hoofdrol in de film op zich te nemen.

Vanaf zaterdag 10 juni kan je bij Netflix de sciencefiction film Assassin's Creed streamen. Zeker een om aan je watchlist toe te voegen als je fan bent van actie, avontuur en sciencefiction.

Geheim genootschap


Dankzij een technologie die het beleven van genetische herinneringen mogelijk maakt, kan Callum Lynch in de huid kruipen van zijn voorvader Aguilar tijdens de 15e eeuw in Spanje. Callum ontdekt dat hij een afstammeling is van een geheim genootschap, de zogenaamde Assassijnen. Hij doet een grote hoeveelheid kennis en vaardigheden op die hij kan gebruiken om het op te nemen tegen de onderdrukkende en krachtige Tempeliers in de tegenwoordige tijd.

Regie en cast


Justin Kurzel heeft de regie van de film in handen genomen. Hij is ook wel bekend van Snowtown en Macbeth, waarin we ook Fassbender zien.
Naast Fassbender zien we ook Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Charlotte Rampling en Michael Kenneth Williams.

Uniek maar gek verhaal


Op IMDb weet de film een 5.6/10 te scoren. Op Rotten Tomatoes zijn critici en publiek beiden niet heel erg enthousiast met een gemiddelde score van 31%. "Ik had plezier met het kijken van 'Assassin's Creed', vooral met zijn enorm unieke (en toegegeven gekke) verhaal. Het kan ook geen kwaad om dit niveau van acteertalent voor de camera te hebben." zegt één van de critici op de site.

Men vindt de grootste fout dat Ubisoft niet lijkt te snappen hoe bijzonder hun eigen game is. "Het is verbazingwekkend hoeveel moeite Ubisoft gedaan heeft om visuele details precies goed te krijgen, maar nauwelijks begrijpt wat hun eigen licentie echt bijzonder maakt." aldus een recensent van Filmtotaal.

Netflix


Wil jij de film toch een kans geven of toch gewoon nog een keer zien? Netflix voegt de film toe aan het aanbod vanaf zaterdag 10 juni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bereid je voor op een bloedstollend seizoen 5 van 'What We Do In The Shadows' met deze nieuwe poster
Series / Nieuws

Bereid je voor op een bloedstollend seizoen 5 van 'What We Do In The Shadows' met deze nieuwe poster

"Guillermo neemt het heft in eigen handen en maakt geen gevangenen"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De gekke vampiers uit Staten Island zijn bijna terug voor een nieuw, vijfde seizoen van de 'mockumentary' What We Do In The Shadows en, als het aan de nieuwe poster ligt, gaan ze grote hoogten bereiken.

Poster


De nieuwe poster toont de kerngroep van vampiers en Guillermo (Harvey Guillén) terwijl ze hoger de lucht in vliegen naar een nog onbekend doel.

Uiteraard zijn Nandor (Kayvan Novak), Nadja (Natasia Demetriou), Laszlo (Matt Berry) en Colin Robinson (Mark Proksch) te zien.

Het lijkt erop dat dit seizoen ook Kristen Schaal's The Guide op een wat meer integrale manier bij de groep betrokken zal zijn, gezien ze op de poster te zien is.



Seizoen 5


Op dit moment zijn er nog maar weinig plotdetails bevestigd voor seizoen 5,, maar met hoe het vierde seizoen eindigde zijn er wel genoeg aanwijzingen.

Seizoen 4 eindigde met Guillermo die een grote stap zette om een vampier te worden, door een aanzienlijke smeergeldsom aan een van zijn vampiervrienden te betalen

Harvey Guillén gaf onlangs een hint over zijn aankomende reis:

"Guillermo wacht niet langer op zijn beurt. Guillermo neemt het heft in eigen handen. En Guillermo maakt geen gevangenen."



Seizoen 5 van What We Do In The Shadows zal op 13 juli op Hulu verschijnen.

Wanneer de serie in Nederland te zien is, is nog niet zeker.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de juiste kijkvolgorde voor alle 'Yellowstone'-spin-offs
Series / Nieuws

Dit is de juiste kijkvolgorde voor alle 'Yellowstone'-spin-offs

Fans van 'Yellowstone' hebben nog genoeg om naar uit te kijken.

Yellowstone mag dan zijn opgehouden, maar dankzij Taylor Sheridan krijgen we nog veel meer verhalen over de familie Dutton. Dit is de volgorde waarop je ze het beste kunt bekijken.

Hoewel de hoofdserie voortijdig eindigt door een conflict tussen acteur Kevin Costner en de makers, is Sheridan erin geslaagd om van de serie een geheel universum te maken. Er zijn al twee spin-offs en er zijn er nog minstens drie in de maak. Om het verhaal optimaal mee te krijgen, is er een bepaalde kijkvolgorde die het beste werkt.

1883 en Lawmen: Bass Reeves


In 1883 zien we het begin van de Dutton-clan. De miniserie van tien afleveringen vertelt het verhaal van James en Margaret Dutton, de oprichters van de familie, en hun reis van Texas naar Oregon die er uiteindelijk toe leidde dat ze zich vestigden op een plek die later bekend zou worden als de Yellowstone Ranch.

Vervolgens is er Lawmen: Bass Reeves, die momenteel gemaakt wordt. De serie gaat over de iconische Amerikaanse politieagenten en begint met het verhaal van Bass Reeves, de eerste Afro-Amerikaanse US Marshall die ten westen van de rivier de Mississippi diende.

1923 en 1944


In 1923 is er veel veranderd in het leven van de Duttons. Met niemand minder dan Harrison Ford zelf, toont de serie ons de strijd van de Duttons om hun draai te vinden in de veranderende wereld en hun plek te verdedigen tegen de rijken en de criminelen.



Chronologisch gezien volgt 1944 op 1923, dat kan iedereen natuurlijk bedenken. We hebben echter nog geen concrete informatie over de details van deze spin-off. Alleen op basis van het jaartal kunnen we aannemen dat deze serie, die momenteel in de maak is, zal onthullen hoe de Duttons de laatste twee jaar van de oorlog hebben overleefd.

Yellowstone en 6666


Na een sprong van enkele decennia brengt het verhaal ons naar het heden. We zijn dus aangekomen bij de originele serie, die makkelijk de meest brutale moderne cowboyserie genoemd kan worden.



Daarna is het tijd voor 6666. Maak je geen zorgen, deze spin-off gaat niet over een ruimtecowboy in de verre toekomst. De serie zal gaan over de "vier zessen"-boerderij uit de originele serie. Aangezien Sheridan heeft bevestigd dat deze serie zich in de moderne tijd afspeelt, gaan we ervan uit dat deze Yellowstone opvolgt.

Het naamloze vervolg


Het is geen geheim dat een van de Yellowstone-sequels Matthew McConaughey in de hoofdrol zal hebben, en dit is hoogstwaarschijnlijk niet 6666. Omdat het een vervolg is, zal het verhaal zich uiteraard na Yellowstone afspelen, maar we weten niet zeker wanneer en waar precies: er zijn nog geen details bekend.



Yellowstone en de twee reeds uitgebrachte spin-offs zijn te zien op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-fans durven nog niet te enthousiast te zijn over 'Ahsoka'
Series / Nieuws

'Star Wars'-fans durven nog niet te enthousiast te zijn over 'Ahsoka'

'Star Wars'-fans zijn de laatste tijd iets te vaak teleurgesteld.

Star Wars-fans verlagen steeds meer hun verwachtingen voor de nieuwe serie Ahsoka. Hoewel de meeste van hen in eerste instantie heel enthousiast waren over de serie, zijn ze bang voor weer een teleurstelling. En dat heeft een heel eenvoudige reden.

De Ahsoka-serie is momenteel het meest geanticipeerde Star Wars-project, aangezien het nog een hele tijd duurt voordat we iets anders zien. Het tweede seizoen van Andor is er pas over meer dan een jaar en de releasedatum voor de Skeleton Crew-serie is nog niet aangekondigd.

Lage verwachtingen


Het lijkt er echter op dat fans zich bij elk nieuwtje over Ahsoka steeds meer zorgen maken over de kwaliteit van de serie. Hoewel ze reikhalzend uitkijken naar de avonturen van Ahsoka, heeft de recente teleurstelling over het derde seizoen van The Mandalorian hun verwachtingen aanzienlijk verlaagd.

Na de aankondiging dat de eerste aflevering van Ahsoka op 23 augustus 2023 in première gaat, uiten fans hun twijfels in de commentsectie. Ze zeggen dat, het eerste seizoen van Andor daargelaten, het recente track record voor Star Wars-series niet geweldig is.

Te vroeg om te oordelen


Eerst kreeg The Book of Boba Fett nogal middelmatige reacties en daarna was The Mandalorian seizoen 3 een enorme achteruitgang in kwaliteit. Vooral de seizoensfinale kreeg veel kritiek, aangezien het hele seizoen daardoor voelde als opvulmateriaal.



Met dit alles in gedachten, houden veel fans hun verwachtingen dus laag. Toch is er nog geen concrete reden om te denken dat de serie slecht gaat zijn. Het is simpelweg te vroeg om daarover te oordelen. Ahsoka is vanaf 23 augustus te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stopt 'Breaking Bad'-acteur Bryan Cranston binnenkort met acteren?
Series / Nieuws

Stopt 'Breaking Bad'-acteur Bryan Cranston binnenkort met acteren?

Hoewel het niet altijd gebeurt, gaan ook acteurs soms met pensioen...

De Emmy-winnende acteur Bryan Cranston heeft in een openhartig interview zijn plannen onthuld om te stoppen met acteren. Het Breaking Bad-icoon wil namelijk met pensioen.

Cranston is een van de sterren in Wes Andersons nieuwe film Asteroid City, die op 23 juni op grote schaal wordt uitgebracht. Ook is de acteur verbonden aan Matthew Vaughns spionagethriller Argylle en de onlangs aangekondigde dramafilm Everything’s Going To Be Great. Maar daarna lijkt het erop dat de acteur ermee ophoudt.

2026


In een interview met het Briste GQ onthulde Cranston dat hij van plan is om in 2026 met pensioen te gaan. De acteur legt uit dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn vrouw Robin Dearden, met wie hij sinds 1989 getrouwd is:

"De afgelopen 24 jaar heeft Robin haar leven geleid door mijn staart vast te houden. Ze is de plus één geweest, ze is de vrouw van een beroemdheid geweest. Ze heeft haar leven moeten omdraaien en aanpassen aan het mijne. Ze heeft er enorm veel baat bij, maar we zijn ongelijk. Ik wil dat uitvlakken. Ze verdient het".

Tussenstop


"Ik wil die ervaring hebben. Dagtochten maken en het vuur in de open haard aan hebben en wijn drinken met nieuwe vrienden en geen scripts lezen. Het zal niet zo zijn van: 'Oh, ik zal wat lezen en dan zie ik wel wat ik doe.' Nee, het is een pauze. Het is een tussenstop. Het gaat erom een kans te wagen. Ik ben gewend aan dat gevoel van het onbekende".



Breaking Bad is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beleef de eerste vijf minuten van Marvels 'Secret Invasion' op deze mysterieuze locatie
Series / Nieuws

Beleef de eerste vijf minuten van Marvels 'Secret Invasion' op deze mysterieuze locatie

De invasie is begonnen in deze spannende eerste kijk op 'Secret Invasion'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe Marvel serie Secret Invasions die later deze maand te zien zal zijn, trakteert fans alvast op een voorproefje, maar je moet er wel weten te komen.

De invasie is begonnen


Het account DiscussingFilm op Twitter liet weten dat de eerste vijf minuten van Marvel's Secret Invasion te zien was.

Deze site stuurt de nieuwsgierige fan naar een pagina met een groen op zwart lettertype dat doet denken aan de eerste computers.

Op de pagina wordt een wachtwoord gevraagd. Dit wachtwoord is: RSD3PX5N7S.



Bereid je voor op oorlog


In het voorproefje is onder andere Martin Freeman te zien als Everett K. Ross.

Ross was eerder te zien in Black Panther: Wakanda Forever, waar hij de tussenpersoon is tussen Wakanda en de rest van de wereld.

Aan het roer van deze serie staat, uiteraard, Nick Fury - wederom gespeeld door Samuel L. Jackson. Ook te zien is Emilia Clarke (Game of Thrones) als de dochter van Ben Mendelsohn's Talos.



In de clip zien we ook Richard Dormer (Game of Thrones) als de nog onbekende Agent Prescott.

De grootste nieuwe naam in deze serie is Olivia Colman (Heartstopper). Colman zal het personage Sonya Falsworth spelen, een MI6 agent die bevriend is met Nick Fury.



Secret Invasion zal vanaf 21 juni op Disney+ te zien zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sony Pictures gooit deze nostalgische klassiekers helemaal om voor een nieuw publiek
Series / Nieuws

Sony Pictures gooit deze nostalgische klassiekers helemaal om voor een nieuw publiek

Bewitched en The Patridge Family zijn straks niet meer te herkennen, maar de nieuwe generatie gaat van deze series smullen.

Ondanks de aanhoudende stakingen van de WGA-schrijvers, is Sony Pictures Television druk bezig met twee nieuwe projecten. Twee klassieke series zullen namelijk geanimeerd worden.

De twee klassieke series die een nieuw leven zullen krijgen zijn Bewitched en The Partridge Family. De series zullen wel een beetje aangepast worden voor een nieuwe generatie.

De nieuwe Bewitched zal zich namelijk focussen op de dochter van Samantha en Darrin, Tabitha Stevens. De serie zal haar dubbelleven op de middelbare school volgen.



Twee levens


Tabitha is namelijk in het geheim ingeschreven voor een magische school. Het verhaal is dus precies zoals producer Joe D’Ambrosia het omschrijft: Een mix tussen Hannah Montana en Harry Potter.

Een nieuwe familie


Ook The Partridge Family krijgt een hele nieuwe focus om de serie zo inclusiever te maken. De geanimeerde versie gaat namelijk over een muzikale zwarte familie in een wijk in Brooklyn.

Er zijn nog geen schrijvers voor de series door de stakingen. Beide series zijn ook nog niet heel ver ontwikkeld, dus het zal nog even duren voordat deze moderne versies te zien zijn.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-acteur wil niet dat zijn dochter hem ziet als Darth Vader
Series / Nieuws

'Star Wars'-acteur wil niet dat zijn dochter hem ziet als Darth Vader

Hayden Christensen houdt bepaalde aspecten van zijn baan geheim voor zijn dochter.

Anakin Skywalker-acteur Hayden Christensen kreeg jaren na de tragische finale van Star Wars: Revenge of the Sith eindelijk de kans om de Darth Vader kant van zijn personage te ontdekken. Er is echter één iemand die dit niet mag zien.

Christensen werd in Obi-Wan Kenobi voor het eerst de slechterik, waardoor hij het opnieuw moest opnemen tegen zijn voormalige meester. Fans smeken om Christensen in een volledige versie van Darth Vader te zien, maar dat is er nog niet van gekomen.

Waarom niet?


In een interview voor Variety’s Actors vertelde Christensen dat hij niet in het masker en de cape wil, omdat hij zijn dochter in bescherming wil nemen.



De acteur legt uit dat zijn dochter weet dat hij Darth Vader speelt in de serie, maar dat er een paar "verontrustende scènes zijn die ze op die leeftijd niet mag zien".

Ze was bang


Dit betekent niet dat ze nog nooit haar vader in actie heeft gezien. Ze hebben namelijk samen flashbacks gezien, maar ze was heel "erg bezorgd om zijn welzijn". Ze was bang dat haar vader of zijn co-ster Ewan McGregor gewond zou raken.

Bekijk hieronder het interview en stream Obi-Wan Kanobi op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory'-producer haat controversiële scène met Penny
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory'-producer haat controversiële scène met Penny

The Big Bang Theory slaat de plank helemaal mis met deze grap uit de pilot.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Big Bang Theory zit vol met fantastische scènes en afleveringen. Toch zijn er ook enkele momenten die eigenlijk niet opgenomen hadden mogen worden.

De producer Steve Molaro onthult de scène waar hij het meest spijt van heeft een scène is met Penny. Toen de serie geschreven werd, was ze een idiote blonde vrouw. Dit is echter iets te letterlijk genomen in deze scène.

De scène


Het gaat om een scène in de pilot. Deze is bedoeld om alle personages te introduceren en kijkers een idee van hun karakter en leven te geven.

Molaro verwijst in The Big Bang Theory; The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series van Jessica Radloff naar de scène waarin Penny vertelt dat ze vegetarisch is.

Echt vegetarisch?


Volgens Molaro, die deze aflevering niet zelf geschreven heeft, is het "een ongelukkige grap over dat ze vegetariër is, maar wel van biefstuk houdt".



Als het aan hem had gelegen zou deze grap nooit in de serie opgenomen zijn. Hij zou het liefst deze scène helemaal ongedaan willen maken.

Bekijk hieronder de laatste scène en stream The Big Bang Theory op Bekijk hier HBO Max





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twisted Metal' terug van weggeweest met 'Avengers'-ster in de hoofdrol: chaos, humor en een duik in de jaren 90.
Series / Nieuws

'Twisted Metal' terug van weggeweest met 'Avengers'-ster in de hoofdrol: chaos, humor en een duik in de jaren 90.

Het wordt een wild circus vol met achtervolgingen, een bak herrie en pure nostalgie.

Als men zou zeggen dat de nieuwe serie Twisted Metal over de top is, dan is dat nog een understatement. Hoofdrolspeler Anthony Mackie belooft dat de nieuwe serie vol actie, spektakel en absurde humor gaat zitten.

Velen kennen Mackie als de trouwe Falcon, lid van het collectief superhelden van de Avengers. In Twisted Metal speelt hij de praatgrage melkbezorger met geheugenverlies die op pad wordt gestuurd door een post-apocalyptisch landschap om in leven te blijven.

Gewelddadige PlayStation-bewerking


Het nieuwe Twisted Metal is een bewerking van de populaire reeks videogames van PlayStation uit de jaren 90. Hierin kon de speler zijn eigen voertuig en personage kiezen, elk met eigen persoonlijkheid, om een race des doods te rijden.

De nieuwe serie gaat zich volledig op de sfeer van de games inzetten. Het zal een chaotische boel worden van ongure personages en spectaculaire achtervolgingen waarbij het zich vooral niet al te serieus gaat nemen.

De jaren 90 waren vet!


In een interview vertelt Mackie dat hij er ontzettend veel zin in heeft. Showrunner van de serie Michael Jonathan Smith maakte eerder Cobra Kai en weet dus hoe je materiaal met een hoog nostalgisch gehalte aanpakt.



Hij was het die Mackie bij het project haalde. Volgens Mackie wordt de serie echt helemaal in de stijl van de jaren 90. Het was volgens hem echt een decennium dat zo leuk was. Mensen konden lekker gek en grappig doen en niemand nam zichzelf zo serieus.

Mackie is in goed gezelschap


Naast Mackie, die de rol van John Doe speelt, zijn er rollen voor Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine), Will Arnett (Arrested Development), Richard Cabral (American Crime) en Neve Campbell (Scream).



Twisted Metal gaat op donderdag 27 juli in première.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende trailer 'Special Ops: Lioness' met Zoe Saldaña en Morgan Freeman
Series / Trailer

Spannende trailer 'Special Ops: Lioness' met Zoe Saldaña en Morgan Freeman

Na Yellowstone en Tulsa King komt Paramount+ binnenkort opnieuw met een serie vol topacteurs.

Paramount+ heeft de eerste teaser-trailer vrijgegeven voor Taylor Sheridans nieuwe serie Special Ops: Lioness, waarin Zoe Saldaña en Nicole Kidman de hoofdrollen spelen.

In de teaser krijgen we een vluchtige blik op de gevaarlijke en complexe wereld van het titulaire CIA-programma voorgeschoteld.

Succesverhaal


De serie is een creatie van de eerder genoemde Sheridan, die ook het meesterbrein achter de succesvolle series Yellowstone (en diens spinoffs), Tulsa King en Mayor of Kingstown is.

Special Ops: Lioness is gebaseerd op een programma voor geheim agenten dat echt bestaat. Het verhaal is echter niet gebaseerd op waargebeurde feiten.

Superheldengeschiedenis


De serie zou je bijna als een Marvel-/DC-crossover kunnen bestempelen. Kidman zagen we eerder in DC-films Batman Forever en Aquaman en Saldaña kennen we natuurlijk als Gamora uit de Guardians of the Galaxy-films.



Andere acteurs die komen opdraven in Special Ops: Lioness zijn Morgan Freeman, Michael Kelly en Laysla De Oliveira.

Wanneer in Nederland?


De eerste twee afleveringen van de serie zijn in Amerika vanaf 23 juli a.s. te streamen via Paramount+. In Nederland zal de serie naar SkyShowtime komen, maar we weten helaas. niet op welke datum.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met nieuwe mystery-thriller 'Delete' over letterlijk wissen en een trailer vol suspense
Series / Trailer

Netflix komt met nieuwe mystery-thriller 'Delete' over letterlijk wissen en een trailer vol suspense

In deze Thaise thriller kun je alles verwijderen mits je de juiste telefoon hebt.

Thrillers uit Aziatische landen hebben bij Netflix een gretig publiek gevonden. Deze nieuwste serie biedt ijzige spanning wanneer een bepaalde telefoon letterlijk in staat is om alles en iedereen te wissen.

Dit geheimzinnige toestel lijkt een oplossing te bieden voor mensen die van bepaalde problemen af willen. De vraag is natuurlijk wie en wat er gaat verdwijnen.

Spookbeelden en dark mode


Het bovennatuurlijk element is niet verbazingwekkend. Regisseur Parkpoom Wongpoom maakte eerder al de horrorfilm Shutter. Hierin speelden spookverschijningen in foto's een belangrijke rol. De regisseur wil in de mystery-thriller de 'dark mode' van de menselijke natuur verkennen. De vraag die verkend wordt richt zich met name op menselijke relaties: als je de kans had om iemand te laten verdwijnen, zou je dit dan daadwerkelijk doen?

Ice Natara heeft de rol van een rijke erfgenaam die getrouwd is met Lilly, gespeeld door Fah-Sarika Sartsilpsup. Wanneer Lilly plotseling verdwijnt is de vraag wie welk geheim probeerde te beschermen.

Kijk Delete vanaf 28 juni op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'It's Always Sunny in Philadelphia' brengt vergeten personage terug in seizoen 16
Series / Nieuws

'It's Always Sunny in Philadelphia' brengt vergeten personage terug in seizoen 16

It's Always Sunny in Philadelphia geeft eindelijk antwoord op dit 16 seizoen lang durende mysterie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vaak is het zo dat enkele personages of plotdetails vergeten worden als een serie veel seizoenen heeft. Dit is zo ook het geval bij It’s Always Sunny in Philadelphia.

In de afgelopen 16 seizoenen van It’s Always Sunny in Philadelphia zijn heel wat personages langsgekomen. Het zijn echter ook enkele van deze personages die het grootste mysterie van de serie vormen.

Welke familie?


Ondanks dat Charlie Kelly één van de hoofdpersonages is, is zijn familie altijd een beetje een mysterie gebleven. Gedurende de seizoenen hebben namelijk maar een paar familieleden echt een rol gespeeld.



Personages die al sinds seizoen 1 verdwenen zijn, zijn Charlies zussen Bunny en Candy. De tweeling was in seizoen 1 aanwezig tijdens de interventie van Charlie. Daarna zijn ze nooit meer gezien.

Weer herenigd


Seizoen 16 heeft aan het zussenmysterie een einde gebracht, aangezien Bunny en Candy in aflevering 2 terugkeerden.

Charlie vertelde dat ze nu in een groot huis in New Jersey wonen, waardoor er gehint wordt dat ze veel rijker zijn dan hun broer en moeder. Dit zou tot een conflict binnen de familie hebben gezorgd, wat hun langdurende afwezigheid zou moeten verklaren.

Bekijk hieronder de trailer en stream It's Always Sunny in Philadelphia op Hulu.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.