Dit is de juiste kijkvolgorde voor alle 'Yellowstone'-spin-offs

Fans van 'Yellowstone' hebben nog genoeg om naar uit te kijken.

Nina Beerendonk, 09-06-2023 13:24

Yellowstone mag dan zijn opgehouden, maar dankzij Taylor Sheridan krijgen we nog veel meer verhalen over de familie Dutton. Dit is de volgorde waarop je ze het beste kunt bekijken.
Hoewel de hoofdserie voortijdig eindigt door een conflict tussen acteur Kevin Costner en de makers, is Sheridan erin geslaagd om van de serie een geheel universum te maken. Er zijn al twee spin-offs en er zijn er nog minstens drie in de maak. Om het verhaal optimaal mee te krijgen, is er een bepaalde kijkvolgorde die het beste werkt.

1883 en Lawmen: Bass Reeves

In 1883 zien we het begin van de Dutton-clan. De miniserie van tien afleveringen vertelt het verhaal van James en Margaret Dutton, de oprichters van de familie, en hun reis van Texas naar Oregon die er uiteindelijk toe leidde dat ze zich vestigden op een plek die later bekend zou worden als de Yellowstone Ranch.

Vervolgens is er Lawmen: Bass Reeves, die momenteel gemaakt wordt. De serie gaat over de iconische Amerikaanse politieagenten en begint met het verhaal van Bass Reeves, de eerste Afro-Amerikaanse US Marshall die ten westen van de rivier de Mississippi diende.

1923 en 1944

In 1923 is er veel veranderd in het leven van de Duttons. Met niemand minder dan Harrison Ford zelf, toont de serie ons de strijd van de Duttons om hun draai te vinden in de veranderende wereld en hun plek te verdedigen tegen de rijken en de criminelen.


Chronologisch gezien volgt 1944 op 1923, dat kan iedereen natuurlijk bedenken. We hebben echter nog geen concrete informatie over de details van deze spin-off. Alleen op basis van het jaartal kunnen we aannemen dat deze serie, die momenteel in de maak is, zal onthullen hoe de Duttons de laatste twee jaar van de oorlog hebben overleefd.

Yellowstone en 6666

Na een sprong van enkele decennia brengt het verhaal ons naar het heden. We zijn dus aangekomen bij de originele serie, die makkelijk de meest brutale moderne cowboyserie genoemd kan worden.


Daarna is het tijd voor 6666. Maak je geen zorgen, deze spin-off gaat niet over een ruimtecowboy in de verre toekomst. De serie zal gaan over de "vier zessen"-boerderij uit de originele serie. Aangezien Sheridan heeft bevestigd dat deze serie zich in de moderne tijd afspeelt, gaan we ervan uit dat deze Yellowstone opvolgt.

Het naamloze vervolg

Het is geen geheim dat een van de Yellowstone-sequels Matthew McConaughey in de hoofdrol zal hebben, en dit is hoogstwaarschijnlijk niet 6666. Omdat het een vervolg is, zal het verhaal zich uiteraard na Yellowstone afspelen, maar we weten niet zeker wanneer en waar precies: er zijn nog geen details bekend.Yellowstone en de twee reeds uitgebrachte spin-offs zijn te zien op SkyShowtime.
Lees meer over: Yellowstone, 1883, Lawmen Bass Reeves, 1923, 1944, Yellowstone

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie