search
Het schokkende waargebeurde verhaal achter de nieuwe serie 'The Crowded Room'
Series / Nieuws

Het schokkende waargebeurde verhaal achter de nieuwe serie 'The Crowded Room'

Het heftige verhaal van de serie 'The Crowded Room' had veel impact op de acteurs.

Het spelen van zijn rol in The Crowded Room bleek zo moeilijk te zijn voor Tom Holland, dat hij heeft besloten een jaar lang niet meer te acteren. De rol die hij op zich nam was gebaseerd op een schokkend waargebeurd verhaal van een crimineel met psychische problemen.

Holland speelt de hoofdrol in de nieuwe serie The Crowded Room, wat voor hem een heel ander personage is dan hij ooit eerder heeft gespeeld. De serie gaat over een man genaamd Danny Sullivan, die wordt gearresteerd wegens deelname aan een schietpartij. De verdachte valt in handen van rechercheur Rya Goodwin (Amanda Seyfried).

Billy Milligan


Al snel merkt zij dat Danny anders is dan de rest van de criminelen. Terwijl ze met hem praat, realiseert Rya zich dat de waarheid veel ingewikkelder in elkaar zit dan in eerste instantie het geval leek.

The Crowded Room is geïnspireerd op de roman The Minds of Billy Milligan van Daniel Keyes, dat het waargebeurde verhaal vertelt van Milligan. In de jaren zeventig werd Milligan beschuldigd van het plegen van misdaden van verschillende ernst, maar werd vrijgesproken na de diagnose van een dissociatieve identiteitsstoornis.

Meerdere persoonlijkheden


Milligan, geboren in 1955, beweerde 24 persoonlijkheden te hebben, elk met zijn eigen karakter en individuele eigenschappen. Hij had ook een "superpersoonlijkheid", die als een baas was voor alle andere persoonlijkheden.



Onder de 24 persoonlijkheden waren er twee dominant, Billy zelf niet meegerekend: de Engelsman Arthur Smith, een intellectueel, en de Joegoslavische Ragen Vadaskovinich, een militair die vechtsporten kende en wist hoe hij wapens moest gebruiken.

Acteerpauze


Toen Billy Milligan twintig jaar oud was, zat hij gevangen voor een gewapende overval op een apotheek. Hij werd vrijgelaten in 1977 en werd daarna al snel beschuldigd van verkrachting. Een psychiatrische evaluatie werd uitgevoerd en Milligan veranderde van een jonge crimineel in een medisch fenomeen.



Onlangs werd bekend dat Tom Holland het komende jaar stopt met acteren. De reden was dat acteren in The Crowded Room te zwaar en vermoeiend bleek te zijn voor de acteur. Holland noemde het de moeilijkste shoot van zijn carrière. De serie is te zien op Apple TV.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen