Jenna Ortega onthult waarom ze bewust afzag van Christina Ricci's advies voor 'Wednesday'

Jenna Ortega is een grote fan van haar 'Wednesday'-voorganger Christina Ricci, maar wou haar toch niet om advies vragen.

Nina Beerendonk, 10-06-2023 15:53

Toen Wednesday vorig jaar in première ging, leerde een nieuwe generatie het iconische personage Wednesday Addams kennen. Het was aan Jenna Ortega om de legendarische rol op zich te nemen, maar hierbij wilde ze geen advies van haar voorganger. Wat was hiervoor de reden?
In een nieuw interview voor het Actors on Actors-segment van Variety ontmoetten Wednesday-actrice Ortega en Elle Fanning van de serie The Great elkaar, om te praten over hun carrièrepaden en de moeilijkheden waarmee ze te maken hebben gehad.

De perfecte Wednesday

Op een gegeven moment bespreken ze Ortega's Wednesday-ervaringen. Jenna herinnert zich hoe ongemakkelijk het voor haar was om in de voetsporen van Christina Ricci te treden. De actrice vond het in eerste instantie raar voelen om zich "te verkleden" als Ricci's personage.

Ortega geeft toe dat Ricci "de perfecte Wednesday" voor haar is, en dat ze heel erg onder de indruk is van wat zij met het personage deed toen ze pas 11 was. Maar ze wilde Ricci absoluut niet om advies of input vragen.

Eigen versie

De reden waarom de actrice weigerde om de gedachten van haar voorganger over het personage te horen, is dat ze haar eigen moderne versie van Wednesday wilde creëren. Het was belangrijk voor Ortega dat ze Ricci's Wednesday niet letterlijk zou kopiëren.


Gezien de enorme populariteit van de serie, kunnen we wel zeggen dat het Ortega goed is gelukt om Wednesday eigen te maken. Het personage is bij de tijd gebleven en heeft zowel gloednieuwe elementen als nostalgische details met elkaar gecombineerd. Wednesday is te zien op Netflix.
Lees meer over: Wednesday, Jenna Ortega, Christina Ricci, Tim Burton, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix