search
Het verdrietige levensechte verhaal achter Jax Teller in 'Sons of Anarchy'
Series / Nieuws

Het verdrietige levensechte verhaal achter Jax Teller in 'Sons of Anarchy'

De echte inspiratie achter de stoere Jax Teller zal iedereen verbazen.

Alle verhalen en personages in Sons of Anarchy zijn compleet fictief, maar toch zit er een klein beetje waarheid achter al het drama. Jax Teller is namelijk gebaseerd op een echte motorrijder.

Charlie Hunnam speelt de stoere motorrijder Jax Teller. Hij was van het begin tot het einde de leider van Sons of Anarchy en is door de serie heen heel veel veranderd.

De inspiratie


Jax’ verhaal is compleet fictief, maar er zijn wel wat elementen uit Shakespeares Hamlet gehaald om zijn verhaal vorm te geven. Dat is echter niet de enige inspiratie die gebruikt is voor het personage.

Hunnam heeft namelijk meegelopen met "een zeer bekende motorclub in Oakland" om zich voor te bereiden op zijn rol als Jax. Hier heeft hij een 22-jarige man ontmoet die volgens de acteur op en top Jax Teller was.

Van echt tot fictie


Helaas is de motorrijder kort na Hunnams bezoek overleden, maar hij had zo'n grote impact op Hunnam dat de acteur besloot zijn personage te baseren op deze 22-jarige. Van de broeken die hij droeg, tot de manier waarop hij praatte. Alles is geïnspireerd op een echte en onverschrokken motorrijder.

Bekijk hieronder de trailer en stream Sons of Anarchy op Prive Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen