search
Deze aflevering van 'Black Mirror' moet je zien voor je start met seizoen 6
Series / Nieuws

Deze aflevering van 'Black Mirror' moet je zien voor je start met seizoen 6

Heb je nog niet alle afleveringen van 'Black Mirror' gezien? Kijk dan voordat je aan seizoen 6 begint eerst deze verrassende aflevering.

We hebben lang moeten wachten, maar deze week is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van Black Mirror verschijnt op Netflix. Vanaf 15 juni zijn er vijf nieuwe afleveringen te zien. Voor de mensen die de vorige seizoenen nog niet hebben bekeken, is er één aflevering die je in ieder geval gezien moet hebben voor die tijd.

Als het op Black Mirror aankomt, zijn de meeste afleveringen extreem donker. Bijna alle verhalen lopen slecht af en er worden duistere thema's besproken. Dat is dan ook waarom deze aflevering uit seizoen 3 zo verrassend was.

San Junipero


De aflevering 'San Junipero' volgt Yorkie en Kelly, die elkaar ontmoeten in een grote stad en voor elkaar beginnen te vallen. Het is een verhaal over tweede kansen, maar het is het tempo, het acteerwerk en de beelden die de aflevering echt bijzonder maken. Om nog maar te zwijgen van de geweldige jaren 80-soundtrack en verfrissende LGBTQ+-representatie.

Natuurlijk weten we allemaal dat de kern van Black Mirror is hoe technologie uiteindelijk onze ondergang zou kunnen worden. Dit is ook het hoofdthema in 'San Junipero', maar tijdens de aflevering leren we meer over de personages zelf en hun persoonlijke verhalen, wat uiteindelijk resulteert in een behoorlijk verbluffend maar hartverwarmend einde.

Hoopvol


'San Junipero' wordt vaak de beste aflevering in de serie genoemd. In tegenstelling tot de meeste andere afleveringen geeft dit verhaal de kijker aan het einde een hoopvol gevoel. Dat is een fijne afwisseling tussen de dystopische wereld die normaal in Black Mirror gecreëerd wordt.



Black Mirror seizoen 6 is vanaf 15 juni te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen