search
De verslagenheid is groot bij Dwayne Johnson na cancelen van 'Young Rock'
Series / Nieuws

De verslagenheid is groot bij Dwayne Johnson na cancelen van 'Young Rock'

Slechte kijkcijfers hebben ervoor gezorgd dat 'Young Rock' gecanceld is.

Er is helaas slecht nieuws te melden voor Dwayne Johnson en fans. De sitcom Young Rock is na slechts drie seizoenen geannuleerd, omdat de kijkcijfers bleven dalen.

De voormalig worstelaar en fitnesslegende zette opnieuw een stap binnen de komediewereld met een serie over zijn vroege jaren en zijn toekomst. De 51-jarige Johnson produceerde Young Rock samen met Fresh Off the Boat-maker Nahnatchka Khan en Jeff Chiang.

Flashbacks


De serie speelde zich deels af aan het begin van Johnsons campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2032. In elke aflevering krijgt hij een flashback naar een moment uit een van de drie periodes in zijn leven: een tienjarige in Hawaï, een middelbare scholier in Pennsylvania en een Footballspeler aan de Universiteit van Miami.

Young Rock debuteerde in februari 2021 en keerde terug voor een vakantiespecial en een tweede en derde seizoen, dat eindigde in februari 2023. Helaas zag het derde seizoen een dip in kijkcijfers in vergelijking met het voorgaande seizoen.

Slechtere kijkcijfers


Het derde seizoen het slaagde erin om ongeveer 1,4 miljoen kijkers en een demo-score van 0,25 in de leeftijdsgroep 18-49 te trekken, volgens gegevens van Nielsen. Dit werd vergeleken met seizoen twee, dat een veel hoger gemiddelde van 2,23 miljoen kijkers en een beoordeling van 0,39 trok.



Seizoen één had hogere kijkcijfers dan beide vervolgseizoenen, met een gemiddelde van meer dan 3 miljoen kijkers per aflevering en een demo-score van 0,62. De annulering betekent dat kijkers Johnson niet langer elke week tijdens primetime op hun scherm te zien krijgen en fans zijn erg teleurgesteld over het nieuws.

Andere projecten


Gelukkig is het niet zo dat Johnson nu zonder werk zit. De acteur werkt momenteel aan een hoop andere projecten, waaronder Fast X: Part 2 en Jungle Cruise 2. De eerste twee seizoenen van Young Rock zijn te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen