search
'South Park' vermoordde Kyle bijna in het vijfde seizoen

'South Park' vermoordde Kyle bijna in het vijfde seizoen

'South Park' had er vanaf seizoen 5 heel anders uit kunnen zien.

Nina Beerendonk
De langlopende animatieserie South Park staat bekend om het feit dat Kenny McCormick op talloze schokkende manieren vermoord wordt, om hem een aflevering later weer tot leven te wekken. Nu blijkt dat de makers het personage Kyle Braflovski bijna voor eeuwig hadden laten sterven in seizoen 5…

Kyle is vaak de stem van rede en gematigdheid in South Park. In de loop van 26 seizoenen heeft Kyle nogal wat centrale verhaallijnen gehad en heeft hij een karakterontwikkeling ondergaan, wat heeft ertoe heeft geleid dat hij een van de meest stabiele en gezonde personages in de serie is.

Oorspronkelijke doelwit


Er ging echter een gerucht rond dat Trey Parker en Matt Stone aanvankelijk van plan waren om Kyle in seizoen 5 te vermoorden - en die geruchten bleken waar te zijn. In commentaar op South Park seizoen 5, aflevering 13, "Kenny Dies", onthullen Parker en Stone dat Kenny niet het oorspronkelijke doelwit was, maar Kyle.

In tegenstelling tot de rest van Kenny's doden, wordt Kenny's diagnose van een terminale ziekte met de grootst mogelijke ernst behandeld, waardoor Cartman een beroep doet op het Congres ten gunste van stamcelonderzoek. Kenny verdwijnt wel een tijdje en keert dan terug in seizoen 6, maar het feit dat Kyle in zijn plaats zou sterven, is ronduit verwarrend.

Steunpilaar


Stone en Parker geven toe dat ze Kyle bijna hadden vermoord omdat ze vonden dat zijn karakter te veel op Stan ging lijken en daarom nutteloos was voor de serie. De twee wilden de boel opschudden en overwogen Kyle in seizoen 4 te laten verhuizen. Dit idee bleef echter niet hangen en ze besloten in plaats daarvan Stan of Kyle te vermoorden.De redding van Stan bleek een van de meest belachelijke personages in heel South Park te zijn: Randy Marsh. Randy was op dat moment eigenlijk een integraal onderdeel geworden van de serie, en dus besloten Parker en Stone dat Kyle moest gaan. Gelukkig is dat niet wat er uiteindelijk gebeurde en Kyle Braflovski is sinds het begin een steunpilaar van de serie gebleven.

Butters


In plaats van dat bij Kyle een terminale ziekte werd vastgesteld, gebeurde dit bij Kenny. Het werkte beter voor de serie om Kenny 'permanent' te laten sterven. Nadat hij stierf in seizoen 5, was Butters de nieuwe officiële vierde vriend. Dit leidde tot een snelle opkomst voor Butters als een geliefd hoofdpersonage.Hij hield het echter niet lang vol als vierde vriend. Kenny keerde uiteindelijk weer terug naar de groep in de finale van seizoen 6, maar het doel van de makers was bereikt. Kyle en Stan kregen allebei meer verschillende persoonlijkheden, en South Park zonder Kyle is gewoon ondenkbaar.Aanbevolen artikelen