search
Na het 'Game of Thrones'-debacle bemoeit George R.R. Martin zich nadrukkelijk met het aantal afleveringen van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Na het 'Game of Thrones'-debacle bemoeit George R.R. Martin zich nadrukkelijk met het aantal afleveringen van 'House of the Dragon'

Er werd tot op heden altijd gedacht dat 'House of the Dragon' vier seizoen zou duren, maar mogelijk zit dat toch anders.

Het laatste seizoen van Game of Thrones wordt over het algemeen als het allerslechtste seizoen van de serie beschouwd. De prequel House of the Dragon wil voorkomen dat ook deze serie uiteindelijk als een nachtkaars uitgaat.

Het boek 'Fire & Blood' waarop de serie is gebaseerd beslaat ongeveer 150 jaar Targaryen-geschiedenis. Eerder gaf de schrijver van de boeken, George R.R. Martin, aan dat er 40 afleveringen nodig waren om het verhaal volledig te kunnen vertellen.

Tijdsprongen


Martin gaf toen tevens aan dat het eerste seizoen uit 13 afleveringen had moeten bestaan, als men geen tijdsprongen had genomen. Door de tijdsprongen kon men het bij 10 afleveringen houden.

Het tweede seizoen wordt momenteel gefilmd en zal uit slechts 8 afleveringen bestaan. Dus als HBO Max de tip van Martin opvolgt, zullen ze meer dan vier seizoenen moeten maken, of het aantal afleveringen in latere seizoenen tot boven de 10 moeten uitbreiden.
Bekijk op instagram

Onwaarschijnlijk


Aangezien geen enkel seizoen van Game of Thrones meer dan 10 afleveringen besloeg lijkt het scenario van extra afleveringen in latere seizoen onwaarschijnlijk.

Martin en showrunner Condal schijnen eerdaags met elkaar in overleg te gaan, hoe de serie verder zal verlopen en wat een natuurlijk einde zal zijn. Ze zullen hierbij proberen te voorkomen zo te eindigen als Game of Thrones. Het lijkt aannemelijk dat Martin zal proberen om er een extra vijfde seizoen aan vast te plakken.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen