search
Eerste recensies 'Secret Invasion': Eindelijk weer een echt goede Marvel-serie?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'Secret Invasion': Eindelijk weer een echt goede Marvel-serie?

Marvel en Disney+ komen deze maand eindelijk weer met een nieuwe serie in het MCU.

Het Marvel Cinematic Universe heeft sinds het wisselend ontvangen She-Hulk: Attorney at Law geen serie meer gehad op Disney+. Er zouden er dit jaar vijf of zes verschijnen, maar door allerlei oponthoud zijn dat er nu "slechts" drie.

De eerste van 2023 verschijnt op 21 juni en heet Secret Invasion. De negende serie in het MCU is in grote lijnen een vervolg op de film Captain Marvel uit 2019. Hierin werden de Skrulls onthuld.

Eerste recensies


Op Rotten Tomatoes verschijnen ondertussen de eerste recensies. Na 35 recensies staat Secret Invasion op een toch wat magere 69 procent op de Tomatometer.

De critics consensus op Rotten Tomatoes: "Een welverdiende showcase voor Samuel L. Jackson. Secret Invasion vindt een bepaalde balans na een enigszins trage start door het MCU in een donkerdere, meer volwassen richting te sturen."

The Winter Soldier


"Sinds The Winter Soldier heeft het MCU niet zo doeltreffend zaken als samenzwering en paranoia zo in balans weten te krijgen," schrijft Lyvie Scott van Inverse.



"Jackson wist eerder aan zijn duistere rollen een uitbundige flair te geven. In deze serie lijkt hij echter net zo klaar te zijn met de Marvel-formule als een groeiend deel van het publiek," vindt Ed Power van Daily Telegraph.

Bijna op Disney+


De serie lijkt dus niet helemaal de juiste snaar te raken, na de al wisselend ontvangen series She-Hulk en Ms. Marvel. Wat wel fijn is voor de fans is dat we een meer duister Marvel-avontuur te zien krijgen.

Vanaf 21 juni kun je Secret Invasion gaan volgen op Disney+. De serie bestaat uit in totaal zes afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen