search
Netflix's 'Wednesday' brak met filmregels van regisseur Tim Burton
Series / Nieuws

Netflix's 'Wednesday' brak met filmregels van regisseur Tim Burton

Door zijn unieke stijl kan je een Tim Burton productie zo herkennen.

Filmmaker Tim Burton kwam vorig jaar in samenwerking met Netflix met het zeer succesvolle Wednesday. Hij schijnt erg op zijn eigen filmregels te letten, maar in dit geval liet hij het wat varen.

Al jarenlang werkt Burton samen met de eveneens zo bekende filmcomponist Danny Elfman. Ze hebben beide een decennialange traditie als het om het maken van origineel werk, of bewerkingen van eerder gemaakte werken aankomt.

Geen Addams-verhaal zonder bekende tune


Een van de belangrijkste regels van Burton is dat als er een bewerking gemaakt wordt van bronmateriaal dat er een volledig nieuwe, originele tune bedacht wordt. Het is niet de bedoeling dat er gekopieerd wordt.

Maar al snel kwamen Burton en Elfman tot de conclusie dat er geen Wednesday kan komen zonder het bekende deuntje. Bij velen bekend als de reeks opeenvolgende klavecimbelnoten, gevolgd door twee knippen van de vingers.

Elfman maakte het zonder goedkeuring


Elfman maakte de intromuziek voor Wednesday met een duidelijke hint naar het originele deuntje. Hij verwachtte eigenlijk dat Burton hem wat aan zou doen maar tot zijn opluchting was Burton overtuigd van zijn muziek.



Kijk hierboven naar wat Elfman er zelf nog meer over te vertellen heeft. Alle afleveringen van Wednesday kijk je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen