search
Netflix maakt zich volkomen belachelijk door deze scifi-serie te cancelen na 1 seizoen
Series / Featured

Netflix maakt zich volkomen belachelijk door deze scifi-serie te cancelen na 1 seizoen

Joost mag het weten waarom 1899 na een seizoen werd stopgezet.

De serie 1899 verscheen afgelopen jaar op Netflix. De serie viel vooral op doordat deze gemaakt is door het team achter de geliefde serie Dark. Ook 1899 werd goed ontvangen, maar Netflix besloot de stekker er toch na een seizoen uit te trekken.

De makers van de serie zijn Jantje Friese en Baran bo Odar en het enige seizoen bestaat uit acht afleveringen. Je ziet rollen van onder meer Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann en Miguel Bernardeau.

1899


De serie speelt zich af in 1899 en op een migrantenschip dat op weg is naar New York. Na mysterieuze voorvallen moet het schip de koers verleggen. De verbijsterde passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel.

De ontvangst was erg netjes met 77 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en een Audience Score van 75 procent. De IMDb noteert een 7,4/10 na bijna 100k stemmen.

Slechts een seizoen


Uiteraard weten we weinig over de kijkcijfers, dus het kan best dat die voor Netflix tegenvielen. De serie had in de periode dat deze verscheen flink wat concurrentie van dit hitserie Wednesday.



Veel kijkers vinden de serie ingewikkeld, maar zeker niet slecht. "Ik geef de serie de volle mep. Het zit heerlijk in elkaar en aan het einde komt er een prima wending die verrassend (maar begrijpelijk) door David Bowie bezongen wordt. Er zitten veel elementen in die gebaseerd zijn op Inception en snuifjes van The Matrix," schrijft 3 2 1 cut op Moviemeter.

Kijken dus


"We hadden het fantastisch gevonden om deze waanzinnige reis te laten eindigen met een tweede en derde seizoen, net zoals bij Dark. Maar soms lopen dingen niet zoals gepland. Zo is het leven," was de reactie van de makers op het cancelen.



Je vindt de serie gewoon nog op Netflix, mocht je deze nog niet hebben gezien.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen