Netflix reageert pijlsnel op felle kritiek op trailer van haar populairste serie

Netflix komt snel met een statement om kritiek te laten verstommen.

Bas de Kramer, 21-06-2023 22:28

Afgelopen weekend heeft Netflix enkele nieuwe acteurs aangekondigd voor het tweede seizoen van Squid Game. Direct na de aankondiging ontstond er kritiek omdat de cast alleen uit mannen bestaat. Netflix heeft de fans inmiddels gerustgesteld.
Tijdens het Tudum-evenement heeft Netflix veel details gedeeld over de series die we kunnen verwachten op de streamingdienst. Eén van de series waar het meest naar uitgekeken wordt is het tweede seizoen van de populaire Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Voor dit seizoen werden enkele nieuwe acteurs aangekondigd, maar deze aankondiging werd niet door iedereen positief ontvangen.

Kritiek

Deze nieuwe namen werden door velen positief onthaald, maar er kwam ook meteen kritiek. Het gaat namelijk enkel om mannelijke acteurs en ook de terugkerende cast is uitsluitend mannelijk.

Daarbij verwijzen heel wat criticasters ook naar Kang Sae-byeok (Jung Ho-yeon) die al snel uitgroeide tot een fan favorite, maar die grensoverschrijdend heeft gehandeld tegenover een actrice.


Statement

Netflix reageert nu op die kritiek in een statement: “Dit was nog maar de eerste bekendmaking van de cast voor het tweede seizoen van Squid Game. We kijken ernaar uit om binnenkort meer castingnieuws te brengen, waaronder de vrouwelijke hoofdrolspeelsters."

Kijk tot die tijd het eerste seizoen nog eens terug op Netflix.


Lees meer over: squid game, netflix, oh yeong su, seizoen 2

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix