search
Netflix maakt zich volkomen belachelijk door deze fantasyserie te cancelen na slechts 2 seizoenen
Series / Featured

Netflix maakt zich volkomen belachelijk door deze fantasyserie te cancelen na slechts 2 seizoenen

De serie Warrior Nun is gestopt na twee seizoenen: wat dacht Netflix?

De stekker gaat regelmatig uit geliefde tv-series van Netflix. De streamer heeft namelijk zo'n enorm arsenaal aan series dat het niet anders kan dat er een paar sneuvelen. Ook goede. Dit geldt bijvoorbeeld voor Warrior Nun die in 2020 startte en in 2022 werd gecanceld.

De serie komt van Simon Barry en is gebaseerd op het Amerikaanse manga-achtige stripboek 'Warrior Nun Areala' van Ben Dunn. De hoofdrol was voor de Portugese actrice Alba Baptista, met aanvullende rollen voor Toya Turner, Thekla Reuten, Lorena Andrea, Kristina Tonteri-Young, Sylvia De Fanti en Tristán Ulloa.

Warrior Nun


In de fantasyserie ontwaakt een weesmeisje in een lijkenhuis. Ze ontdekt dat ze superkrachten heeft als uitverkoren aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.

De ontvangst van het eerste seizoen van Warrior Nun was netjes met 69 procent (34 reviews) op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Het tweede seizoen staat op 100 procent (11 reviews).

Slechts 2 seizoenen


Op 13 december werd de serie door Netflix gecanceld. Fans reageerden woedend op onder meer Twitter en binnen een maand werden er 121.000 handtekeningen verzameld met een petitie om de serie te redden.



Of Warrior Nun snel terugkeert valt te betwijfelen. Maar weinig series van Netflix krijgen een tweede leven op een andere dienst of zender. Zeker door de huidige schrijversstaking in Hollywood zou een eventuele revival nog langer op zich laten wachten.

Geweldige personages


"Ik vond seizoen 1 ijzersterk en wat een geweldige personages zitten erin. Vooral de vechtscènes met Beatrice en Mother Superion zijn heel gaaf. Seizoen 2 krijgt bij moviemeter een hoger cijfer maar daar ben ik het niet mee eens," aldus movie freak84 op Moviemeter.



En: "Werd bij seizoen 2 iets teveel fantasy, nu kan ik dat best hebben maar die monsters vond ik grafisch niet heel sterk neergezet. Het einde vond ik dan wel weer gaaf."

Nu op Netflix
Wil je de twee seizoenen graag nog even meepikken, dan vind je deze gewoon op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen