search
Marvel krijgt forse kritiek van ontwerpers: A.I. gebruikt bij 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Marvel krijgt forse kritiek van ontwerpers: A.I. gebruikt bij 'Secret Invasion'

Kritiek genoeg op de Marvel-franchise, en Marvel Studios heeft er nu een schepje bovenop gedaan.

Tot stomme verbazing en irritatie van velen gebruikte Marvel Studios A.I. om de intro te maken. Menigeen snapt niet waar dit voor nodig is.

Enerzijds vinden mensen dat je een beroepsgroep tekort doet, terwijl Marvel Studios zich de beste makers kan veroorloven. Verder vindt men de kwaliteit tekortschieten. Er is altijd wel iets aan A.I. waardoor je als kijker ziet dat het geen mensenwerk is.

In lijn met het verhaal


Denk hierbij aan personages met zes vingers, wat voor een kijker direct in het oog springt. Regisseur Ali Selim geeft echter aan dat dit juist prima aansluit op het verhaal van Secret Invasion. In een interview met Polygon vertelt Selim dat het juist de bedoeling is dat je je ongemakkelijk voelt.

Ongemakkelijk gevoel


In de serie zijn de Skrulls gedaanteverwisselaars. Hierdoor krijg je als kijker een paranoïde gevoel, aangezien je niet weet wie wie is. Het kan een mens zijn, of een Skrull die zich verborgen houdt tot de tijd daar is om zijn ware gezicht te laten zien.

Selim: "Het hele idee kwam voort uit de wereld van de Skrulls. Hun hele identiteit bestaat uit telkens maar veranderen. Toen we contact legden met A.I.-aanbieders, voelde dat als avontuurlijk, opwindend, en ergens ook onvermijdelijk". Het betreft met andere woorden geen kostenbesparing maar een creatieve keuze.

Als je wilt weten of de makers in hun opzet geslaagd zijn, Secret Invasion kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen