search
Is 'Agents of S.H.I.E.L.D' nog deel van het MCU na 'Secret Invasion'?
Series / Nieuws

Is 'Agents of S.H.I.E.L.D' nog deel van het MCU na 'Secret Invasion'?

Marvel Studios president Kevin Feige houdt zijn lippen stijf op elkaar

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het debat over of Agents of SHIELD wel of niet canon is binnen het Marvel Cinematic Universe wordt ingewikkelder nu Secret Invasion Nick Fury's geschiedenis subtiel veranderd heeft.

Agents of S.H.I.E.L.D.


Voor Marvel series ging maken op Netflix, en later Disney+, was er Agents of S.H.I.E.L.D., tot op heden de langstlopende Marvel-serie binnen de geschiedenis van Marvel.

De serie draaide om Phil Coulson (Clark Gregg) en zijn team en had connecties met de vroegste MCU-films. Maar de afgelopen jaren is er veel discussie geweest over of de serie daadwerkelijk canon is binnen het MCU.



Nick Fury


Alsof het debat nog niet ingewikkeld genoeg was, heeft de officiële Marvel-website mogelijk dit onderwerp opnieuw gecompliceerd gemaakt.

Met de première van Secret Invasion heeft Marvel een volledige biografie van Nick Fury gepubliceerd en wat hij heeft gedaan binnen het MCU sinds zijn introductie in Iron Man (2008).



Echter, een van de alinea's behandelt direct een belangrijke verhaallijn van Agents of S.H.I.E.L.D. waar Nick Fury bij betrokken was.

Ze vermelden de oorlog tegen John Garrett (Bill Paxton) en hoe het personage van Samuel L. Jackson samenwerkte met Phil Coulson, met de volgende woorden:

"Wanneer John Garrett, een veelbelovende protegé van Fury, wordt ontmaskerd als een Hydra-agent, steekt de directeur van S.H.I.E.L.D. persoonlijk de handen uit de mouwen om Phil Coulson te helpen Garrett voorgoed uit te schakelen."

Hiermee lijkt het erop dat Agents of S.H.I.E.L.D. wel degelijk in het MCU bestaat.

Stijf op elkaar


Tot op de dag van vandaag heeft Marvel Studios-president Kevin Feige nooit definitief gezegd dat Agents of SHIELD niet verbonden is met het grotere MCU.

Toch houdt hij zijn lippen stijf op elkaar over mogelijke toekomstige optredens.



Daredevil


Om Agents of S.H.I.E.L.D. in het huidige MCU te (her)introduceren kunnen ze prima hetzelfde doen als Daredevil: Born Again.

De nieuwe Disney+-serie zou dan geen reboot van de serie op ABC maar een zachte voortzetting waarin niets uit Agents of S.H.I.E.L.D. wordt veranderd, terwijl ook niet rechtstreeks wordt ingegaan op verhaallijnen tussen seizoenen 1-3.



Populariteit


Gezien de populariteit van Agents of S.H.I.E.L.D. is het vreemd dat Marvel Studios nog steeds geen van die castleden heeft teruggebracht.

Vooral Chloe Bennet's Daisy Johnson, waarvan velen hebben betoogd dat ze in verschillende voortdurende verhaallijnen in het MCU zou passen.

Als ze al niet in Fase 5 of 6 voorkomen, zou Marvel Studios dat misschien kunnen rechtzetten door de personages in Fase 7 terug te laten komen.



Totdat dat gebeurt, kunnen MCU-fans in ieder geval elk seizoen van Agents of SHIELD herbeleven op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen