search
Regisseur over deze controversiële casting-keuze in 'John Wick'-prequelserie 'The Continental'
Series / Nieuws

Regisseur over deze controversiële casting-keuze in 'John Wick'-prequelserie 'The Continental'

Hoewel velen niet kunnen wachten op deze spin-off, was deze casting voor sommigen lastig.

The Continental wordt een miniserie van drie afleveringen van elk ongeveer anderhalf uur. We krijgen met andere woorden drie films te zien over het hotel voor huurmoordenaars, met een jeugdige Winston en Charon.

In The Continental is er echter sprake van een andere eigenaar, de lichtelijk labiele Cormac. Niet iedereen werd even blij toen bekend werd dat Mel Gibson dit personage ging spelen.

Privé-schandalen


Gibson is niet alleen uitgesproken wat betreft zijn ideeën als conservatief katholiek. In 2006 werd hij gearresteerd wegens rijden onder invloed en deed hierbij de nodige antisemitische uitspraken tegen de agenten in kwestie.

Een aantal jaren later kwam hij opnieuw in opspraak, deze keer omdat hij zijn vriendin telefonisch bedreigd had, naast beschuldigingen van fysieke mishandeling. Gibson heeft door de jaren heen wel gewerkt als acteur, maar zijn carrière had een flinke deuk opgelopen door de schandalen in zijn privé-leven.

Geen clickbait


In een interview met IGN gingen producenten Basil Ywanik en Albert Hughes, die tevens regisseert, wat dieper in op hun keuze voor Gibson. "Het was voor ons geen factor," aldus Ywanik. Hughes gaf wat uitgebreider antwoord.

Hughes: "Hij is perfect voor deze rol gezien zijn ervaring als acteur. Wat de rest betreft, daar mogen anderen zich over uitspreken. Ik wil geen clickbait-achtige uitspraken doen".

"Ik heb natuurlijk wel mijn eigen mening, maar uiteindelijk ben ik er om amusement te brengen. Er was geen betere kandidaat voor deze rol, gezien zijn kaliber en de rollen die hij in het verleden heeft gespeeld," aldus Hughes.

Waar te zien en wanneer


Ongeacht wat je van Gibson vindt, zijn talent als acteur en filmmaker zal door niemand ontkend worden. De prequelserie heeft hiermee een meer dan interessante eigenaar gekregen. The Continental wordt in de loop van 2023 verwacht op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen