search
Hoe de serie 'Lost' je met een enkele scène helemaal weet te veroveren
Series / Featured

Hoe de serie 'Lost' je met een enkele scène helemaal weet te veroveren

De serie Lost was een groot succes en de openingsscène bleek razend spannend.

Honderden series verschijnen er per jaar en slechts een aantal series weten echt een groot publiek vast te houden. Soms komt dit door een enkele schokkende scène die de kijker bij de strot grijpt en niet meer loslaat.

De bekende serie Lost, door de zender ABC uitgezonden van 2004 tot en met 2010, startte gelijk met een van de heftigste scènes uit de gehele serie. Echt zo'n scène om een serie een goede aftrap te geven.

Openingsscène Lost


De avonturen/scifi-serie van J.J. Abrams/Damon Lindelof/Carlton Cuse zou misschien wel niet zo succesvol zijn geweest als deze openingsscène niet zo doeltreffend was geweest. In de pilotaflevering zien we namelijk dat een vliegtuig net is neergestort, en nog veel meer.

De beelden laten ons een verwarde man zien die wakker wordt in woud met bamboe. Als hij een strand oploopt ziet hij het neergestorte vliegtuig waar hij eerder inzat, en de enorme chaos met vele gewonde en verwarde mensen.

Neergestort vliegtuig


Het vliegtuig dat is neergestort is Oceanic Airlines Flight 815. De overlevenden vinden snel heil bij Jack Shephard van acteur Matthew Fox. Het is de start van een dodelijk en wantrouwend avontuur op een "onbewoond eiland".De serie zou uiteindelijk bestaan uit zes seizoenen en de roep om meer Lost keert om de zoveel tijd terug. Dit komt mede door het veelbesproken einde dat voor velen niet bevredigend genoeg was.

Op Disney+
De complete serie Lost met 121 afleveringen kun je nu streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen