search
Wat is er nu eigenlijk mis met het nieuwe seizoen van 'Black Mirror'?
Series / Nieuws

Wat is er nu eigenlijk mis met het nieuwe seizoen van 'Black Mirror'?

Er is best de nodige kritiek op het nieuwe seizoen van 'Black Mirror'.

Het nieuwe en zesde seizoen van Black Mirror kan lang niet iedereen bekoren. Het vijfde seizoen kwam tot ons in 2019 en men heeft dus heel wat tijd gehad om (slechts) vijf nieuwe afleveringen te maken. De verwachtingen voor het zesde seizoen van de serie van scenarioschrijver Charlie Brooker waren dan ook erg hoog gespannen.

De serie staat erom bekend dat iedere aflevering een op zichzelf staand verhaal is, dat altijd dystopisch en technologie-gerelateerd is. In het begin van de reeks waren fans laaiend enthousiast vanwege het duistere en onbeschaamd karakter van de afleveringen.

Verwarring en angst


Charlie Brooker speelde in de eerste seizoenen zeker niet op safe en welhaast elke aflevering liet de kijker achter in een staat van verwarring en angst. In de afgelopen seizoenen is Black Mirror echter luchthartiger en ironischer geworden, tot ergernis van de oude fans van de serie.

De laagst gewaardeerde aflevering van het huidige seizoen, 'Mazey Day', bleek bijvoorbeeld een enorme teleurstelling voor de fans te zijn, omdat mensen beweerden dat de film Nightcrawler het thema paparazzi al behandelde en het veel beter deed dan Brooker.



Ingeboet


Black Mirror lijkt volgens de critici dus steeds minder gedurfd te zijn en heeft flink ingeboet qua originaliteit.

Zelf ervaren wat jij van het nieuwste seizoen vindt? Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen