De startdatum van 'Black Mirror' seizoen 6 gedropt tegelijk met trailer

Een voorproefje van de vijf afleveringen van het nieuwste seizoen, met de nodige tv-satire.

Valeria Milić, 31-05-2023 19:41

Het heeft even geduurd, maar deze zomer kunnen we genieten van een nieuw seizoen Black Mirror. De eigenzinnige, absurde en surrealistische verhalen keren terug, en deze keer is vooral de tv-wereld het haasje.
Van de vijf afleveringen hebben er namelijk drie betrekking op de wereld van tv en film. In de overige twee zien we een ander soort krachten respectievelijk een terugkeer naar de wereld van een eerder seizoen.

Knipoog naar Netflix

Black Mirror seizoen 6 levert een gezonde dosis commentaar op de wereld van streaming. Ironisch genoeg leveren de makers hiermee automatisch commentaar op de serie zelf, evenals het kijkerspubliek. In de aflevering Joan is Awful ziet de hoofdpersoon Joan dat er een realityserie is gemaakt over haar leven. Dit wordt vertoond op een streamingplatform dat een dikke knipoog is naar Netflix zelf.

Nodige te stellen

Andere afleveringen die verbonden zijn met de wereld van tv en film zijn Loch Henry dat over een documentairemaker gaat, en Mazey Day. In de laatstgenoemde zien we een actrice die het nodige te stellen heeft met de paparazzi.

Beyond the Sea lijkt een terugkeer te zijn naar de USS Callister uit seizoen 4, en Demon79 heeft een jaren 70-atmosfeer en toont een jonge vrouw die wel erg bijzondere krachten krijgt.

Black Mirror seizoen 6 is vanaf 15 juni te bekijken op Netflix.

Lees meer over: Black Mirror, Charlie Brooker, Aaron Paul, Salma Hayek

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie