search
Deze 'House of the Dragon'-ster deed op een wel heel aparte manier auditie
Series / Nieuws

Deze 'House of the Dragon'-ster deed op een wel heel aparte manier auditie

Audities tijdens de pandemie waren uiteraard nogal een uitdaging voor acteurs.

Emma D'Arcy werd in 2022 bijna van de ene op de andere dag een begrip, dankzij hun rol als Rhaenyra Targaryen in de HBO-serie House of the Dragon. D'Arcy verscheen pas in de tweede helft van het eerste seizoen, maar hun impact was enorm. De acteur kreeg de rol echter niet zomaar.

Tijdens een interview met The Hollywood Reporter besprak D'Arcy de intense en langdurige auditierondes die leidden tot het binnenhalen van de rol: "Ik heb een lijst met voor- en nadelen geschreven tijdens het auditieproces".

Tijdens de pandemie


"De grootste op de lijst met nadelen was het verlies van anonimiteit, maar waarschijnlijk was dat een manier om zelfhaat op te schrijven of zoiets. Daarna deed ik drie maanden [via zelftapes] auditie tijdens de pandemie nadat ik een jaar aan werk had verloren, dus in sommige opzichten denk ik dat ik geen keus had", vervolgt de acteur.

"Halverwege het proces belde de toenmalige showrunner, Miguel Sapochnik, om me te vragen of ik een pruik bezat. Een fatsoenlijk persoon zou een haarstylist om advies hebben gevraagd. Ik had een zak haar in mijn kleur van een andere baan, en ik en mijn partner hebben het letterlijk op mijn hoofd geplakt, wat ongeveer twee uur duurde elke keer dat ik het zelf opnam".

Vier uur


Na al die tape-audities moest D'Arcy deelnemen aan een vier uur durende persoonlijke auditie, wat waarschijnlijk nog zenuwslopender was dan het opnemen van de tapes:



"Aan het einde daarvan deed ik een persoonlijke auditie van vier uur, en toen hoorde ik niets. Ik heb het gevoel dat ik aan het einde van drie maanden elke scène in de serie had opgenomen. Omdat ze een risico namen, denk ik, omdat ik geen publiek zou meebrengen".

Verschrikkelijk


"Ik herinner me gewoon dat het prima was voor een tijdje en daarna werd het verschrikkelijk. En na een paar uur zeiden ze: 'Geweldig, je kunt naar huis gaan en dronken worden, we nemen contact met je op.' Toen kwam Miguel achter me staan, legde zijn handen op mijn schouders en zei: 'Kunnen we er nog een doen?'".



House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen