search
Waarom 'Star Trek 4' beter vervangen kan worden door een 'Picard'-film
Series / Nieuws

Waarom 'Star Trek 4' beter vervangen kan worden door een 'Picard'-film

De ontwikkeling van 'Star Trek 4' gaat alles behalve soepel, terwijl een 'Picard'-film een gegarandeerd succes zou zijn.

De serie Star Trek: Picard was een enorm succes. Helaas is de serie inmiddels ten einde gekomen, waardoor er in het universum weer op andere projecten gefocust moet worden. Een Picard-film zou echter een veel beter idee zijn dan de plannen die nu op de baan liggen.

Er wordt momenteel gewerkt aan een Star Trek 4-project, maar de ontwikkeling daarvan verloopt nogal onrustig. De vierde door JJ Abrams geproduceerde Star Trek-film stond oorspronkelijk gepland voor december 2023, maar verdween prompt uit Paramounts reeks van aankomende releases.

Epiloog


Aan het project zijn verschillende namen gekoppeld geweest, waaronder die van schrijver-regisseur Quentin Tarantino en acteur Chris Hemsworth. Maar tot op heden moet er nog een werkbare versie van de film ontwikkeld worden.

Ondertussen heeft Patrick Stewart in een interview met IndieWire onthuld dat hij graag een Picard-film zou opnemen. Deze zou volgens hem als epiloog moeten dienen voor het enorm succesvolle derde seizoen. Zonder verdere updates over Star Trek 4, en gezien de populariteit van Picard, zou dit filmidee perfect kunnen zijn voor de franchise.

Streaming is een probleem


Star Trek: The Next Generation is op het moment het sterkste merk binnen de franchise. Om hiervan te profiteren met een vierde seizoen van Picard zou een vergissing kunnen zijn, maar een film van twee uur is een gemakkelijker vooruitzicht als het gaat om het vertellen van een verhaal.



De streaming renaissance van Star Trek vormt een groot probleem voor Star Trek 4, aangezien de film zijn eigen Kirk, Spock en Uhura heeft die verschijnen in Star Trek: Strange New Worlds. Strange New Worlds heeft de franchise uitgebreid door de visuele stijl uit de jaren 60 terug te brengen en het verhaal tegelijkertijd up-to-date te houden.

Terug naar het grote scherm


De serie doet nu eigenlijk wat de films van JJ Abrams voor het eerst deden in de jaren 2000, waardoor het moeilijk is om te zien waar deze films nog passen in de franchise. Een Picard-film zou een goede manier zijn om de franchise alsnog terug naar het grote scherm te brengen.



Picard en Strange New Worlds zijn te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen