search
Emilia Clarke geeft hilarisch 'Game of Thrones'-geheim prijs
Series / Nieuws

Emilia Clarke geeft hilarisch 'Game of Thrones'-geheim prijs

Een kenmerk van Daenerys bleek het gevolg van puur toeval.

Onlangs gaf Emilia Clarke een interview over haar nieuwe rol in Secret Invasion. Hierin werd onder andere gevraagd wat ze had geleerd in het iconische Game of Thrones, en Clarke's antwoord was bepaald verrassend te noemen.

Aan ComicBook onthulde de goedlachse Clarke dat Daenerys' koninklijke lichaamshouding het gevolg was van zenuwen. Daar het zo goed werkte, zat ze er tien jaar aan vast.

'Nee' horen


In de scènes waarin de Mother of Dragons verschijnt is haar kaarsrechte lichaamshouding in positieve zin opvallend. Daenerys' afkomst en haar claim als troonopvolger werd hiermee prima overgebracht.

Clarke onthult nu waar het echt vandaan kwam. Clarke: "Mensen hadden het er vaak over dat Kahleesi's rechte rug een gezonde lichaamshouding is. Ik was een bloednerveuze 22-jarige. Mijn moeder had me geleerd om rechtop te zitten en dat deed ik dus maar".

Soepel en flexibel


"Ik had geen idee dat ik er tien jaar aan vast zou zitten. Telkens wanneer ik David en Dan [David Benioff en D.B. Weiss] vroeg of ik een andere houding aan kon nemen, kreeg ik 'nee' te horen," aldus Clarke.

Voor haar rol als G'iah in de nieuwe MCU-serie zorgde Clarke er voor dat dit haar niet nog eens zou gebeuren. "Vanaf het begin was mijn insteek 'ze is soepel, en flexibel," besluit de actrice lachend. Mocht het personage van G'iah vaker haar opwachting maken in het MCU dan kan Clarke zowel letterlijk als figuurlijk soepeler spelen.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen