search
Gevaar dreigt voor Netflix bij het verliezen van 2 enorme horror-universums
Series / Nieuws

Gevaar dreigt voor Netflix bij het verliezen van 2 enorme horror-universums

Het was een periode van ontzettend goede samenwerking wat leidde tot goed scorende titels.

Binnenkort moet Netflix het doen zonder twee bekende horrormeesters. Met het vertrek van filmmakers Ryan Murphy en Mike Flanagan valt er een behoorlijk gat in het aanbod van horror in de catalogus van de streamingdienst.

Beide hebben een aantal jaren met plezier gewerkt voor Netflix, alleen besluiten ze nu over te stappen naar een andere streamingdienst. Murphy maakt de overstap naar Disney+ en Flanagan verhuist naar Prime Video.

Oeuvre van Murphy


Het was voor Netflix een behoorlijke aanwinst om de maker van het bekende American Horror Story binnen te halen. Een producent, schrijver en showrunner van statuur heeft ook voor Netflix behoorlijk goede titels gemaakt.

Zo maakte hij voor Netflix series als het beklemmende The Watcher, de One Flew Over the Cuckoo's Nest-spin-off Ratched en misschien wel het bekendste Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Oeuvre van Flanagan


Hij begon voor Netflix met het maken van de film Gerald's Game. Al snel bleek dat de samenwerking zo goed beviel dat ze Flanagan hadden gecontracteerd voor het maken van meerdere series, waarvan de meeste behoorlijke successen waren.



Hij maakte voor Netflix de series The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass, The Midnight Club en misschien wel de meest succesvolle uit dit rijtje The Haunting of Hill House. Binnenkort verschijnt nog wel zijn The Fall of the House of Usher op Netflix.

Komt Netflix hier overheen?


Hoewel het overduidelijk is dat er een behoorlijk gat komt te vallen in het aanbod van Netflix, kunnen ze nog wel voortborduren op huidige goedlopende horror-titels. Een van de nieuwe successen is natuurlijk die van Wednesday.



Vooralsnog kan je alle titels van Murphy en Flanagan gewoon nog kijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen