search
Bekende horrormeester Ryan Murphy verruilt Netflix voor Disney+: Wat betekent dit voor jouw bingelijst?
Series / Nieuws

Bekende horrormeester Ryan Murphy verruilt Netflix voor Disney+: Wat betekent dit voor jouw bingelijst?

Disney is bezig haar portfolio uit te breiden en de bekende horrormeester kan daar vast aan bijdragen.

De bekende maker van meerdere angstaanjagende titels als American Horror Story, The Watcher en Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story Ryan Murphy gaat zijn biezen pakken bij Netflix en vertrekt naar Disney.

Sinds Murphy bij Netflix aan de slag ging was het nagenoeg succes na succes, zeker gezien de enorme populariteit en controverse die gepaard ging met het uitbrengen van de Dahmer-serie. Maar daar komt nu een eind aan.

Netflix probeerde grote namen binnen te halen


Murphy was samen met Brad Falchuk al jarenlang bekend om hun succes met American Horror Story. Netflix besloot een aantal jaren terug om grote namen binnen te halen om grote producties af te leveren, en besloot daar flinke sommen geld voor neer te leggen.

Nadat Netflix besloot de samenwerking aan te gaan met Murphy werden er goed bekeken titels gemaakt als de One Flight Over the Cuckoo's Nest spin-off Nurse Ratched, het spannende The Watcher en natuurlijk de Dahmer-serie.

Nu breidt Disney uit


De stap om naar Disney te gaan is enigszins te verklaren. Hij maakte voor televisienetwerk FX al American Horror Story. En laat het nou Disney zijn dat tegenwoordig ook eigenaar is van FX on Hulu.



Misschien meer middelen en meer budget voor Murphy om aan zijn project te werken? We zullen het binnenkort vast horen. Vooralsnog kijk je alle projecten van Murphy, waaronder die van Monster - Dahmer: The Jeffrey Dahmer Story, op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen