search
Netflix maakt zich volkomen belachelijk door deze actieserie na 1 seizoen te cancelen
Series / Featured

Netflix maakt zich volkomen belachelijk door deze actieserie na 1 seizoen te cancelen

The Bastard Son & The Devil Himself had best iets langer mogen duren.

Netflix cancelt aan de lopende band series. Regelmatig is dat terecht, maar af en toe wordt de stekker uit een serie getrokken die goed werd ontvangen. Die series hadden dus best nog een seizoen (of meer) langer kunnen duren.

Dit geldt voor Warrior Nun, I Am Not Okay With This en 1899, maar ook de serie The Bastard Son & The Devil Himself werd al snel gecanceld, zelfs na slechts 8 afleveringen.

The Bastard Son & The Devil Himself


De serie The Bastard Son & The Devil Himself wordt door Netflix omschreven als "meeslepend" en "romantisch" en werd sterk ontvangen. Op de Tomatometer staat de serie op 93 procent. Daar zijn de kijkers het mee eens gezien de publieksscore van 91 procent.

De serie volgt de zoon van een beruchte heks die een dodelijk bloedbad heeft veroorzaakt. Hij komt klem te zitten tussen twee strijdende clans en probeert zijn plek in de wereld te vinden, evenals zijn krachten.

Een seizoen


De serie, gebaseerd op het boek Half Bad van Sally Green en met rollen voor Jay Lycurgo, Nadia Parkes en Isobel Jesper Jones, kreeg dus maar een seizoen. De serie werd geprezen om de manier waarop personages op hun grimmigst meer gezet worden, en dat het soms grimmige personages dat juist niet zijn.



"Een fantasieserie vol flair en doordacht inzicht, The Bastard Son & the Devil Himself is een voorbeeldige YA-bewerking," is de critics consensus op Netflix.

3 van de 5 sterren
In zijn recensie gaf SerieTotaal-recensent Terence Shea drie van de vijf sterren. Mocht je de serie al gezien hebben, hieronder een uitleg over het einde.



"Over het algemeen wisselt een aflevering tussen boeiende (inter)actie en generieke tienerfluff. Het is de keuze deze magische wereld te tonen op een brute toon die het een originele serie maakt," aldus Shea in zijn recensie op SerieTotaal.

Te zien op Netflix
Wil je The Bastard Son & The Devil Himself toch zien? De acht afleveringen van elk zo'n 40 tot 50 minuten staan nog gewoon op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen