search
 Eerste recensies 'The Witcher': sterk of teleurstellend derde seizoen?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'The Witcher': sterk of teleurstellend derde seizoen?

De beoordelingen druppelen binnen, dit vinden critici en publiek van seizoen 3.

De eerste helft van seizoen 3 is sinds 29 juni te bekijken, en Rotten Tomatoes laat 24 recensies van critici zien. Meer dan 100 kijkers hebben een beoordeling achtergelaten.

De critici zijn positief en het nieuwste seizoen van de serie komt op het moment van schrijven uit op 84%. De beoordelingen van de kijkers laten de teller op 49% uitkomen, waarbij vooral de gepolariseerde reacties opvallen. Het enige waar iedereen het over eens is betreft Henry Cavill, die een topprestatie neerzet.

Verhaallijnen komen samen


Empire wijst erop dat de "plotlijnen samen beginnen te komen, wat het meest strakke seizoen tot zover oplevert". The Guardian stelt de vraag of The Witcher het gaat redden zonder Cavill en oordeelt dat er "genoeg in [de serie] zit" om deze vraag bevestigend te beantwoorden.

Cavills acteerprestatie wordt unaniem geprezen: "Henry Cavill werkt zich de tandjes om ervoor te zorgen dat we hem niet vergeten, en dit heeft niet alleen betrekking op zijn scène in de badkuip," aldus The Daily Beast.


Gepolariseerde reacties


Wat opvalt aan de kijkersbeoordelingen is dat deze gepolariseerd zijn: het seizoen krijgt van velen dan wel vijf sterren, dan wel een ster. De slechte beoordelingen noemen voornamelijk een saaie en voorspelbare plot en het verknallen van het bronmateriaal.

De goede beoordelingen zeggen het tegenovergestelde. Het verhaal zou een stuk beter zijn, met meer samenhang tussen de verschillende verhaalelementen. Verder vond men dat de personages meer diepgang hebben. Ook hier is iedereen vol lof over Cavills prestatie als Geralt.

Wil je zelf je mening vormen, kijk het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen