search
De echte reden waarom Meghan Markle 'Suits' verliet
Series / Nieuws

De echte reden waarom Meghan Markle 'Suits' verliet

Je zou het misschien vergeten, maar Meghan Markle speelde jarenlang een van de hoofdrollen in 'Suits'.

Hoewel Meghan Markle tegenwoordig vooral bekend is door het feit dat ze getrouwd is met prins Harry en het drama dat hierdoor is losgebarsten, was zij daarvoor "gewoon" actrice. Ze speelde onder andere in de serie Suits, die ze in seizoen 7 verliet. Maar wat was nou de echte reden voor dit vertrek?

Markle's vertolking van Rachel Zane in Suits kwam in 2017 tot een einde in aflevering 16 van seizoen 7, getiteld "Good-Bye". De serie eindigde positief voor Rachel: ze trouwde met Mike Ross (Patrick J. Adams), die ook de serie als vast castlid verliet na seizoen 7.

Hertogin van Sussex


Hun huwelijk op het scherm werd slechts een paar maanden uitgezonden voordat Markle zelf de hertogin van Sussex werd door te trouwen met prins Harry, hertog van Sussex. Het vertrek van Markle uit Suits was dan ook volledig te danken aan haar associatie met de Britse koninklijke familie.

In 2017 werd haar relatie met prins Harry algemeen bekend. Als lid van de koninklijke familie bestonden er bepaalde protocollen en verwachtingen, waardoor ze voorzichtig moest zijn en ze zich niet buiten goedgekeurde koninklijke optredens mocht laten zien. Ze moest zelfs haar populaire lifestyleblog The Tig sluiten.

Comeback?


Gezien deze beperkingen was het voor Markle onmogelijk om haar acteercarrière voort te zetten. Ze moest afstand nemen van het beroep, net toen ze erkenning begon te krijgen voor haar werk. Gezien de toegenomen aandacht die ze als hertogin van Sussex zou hebben, was haar beslissing om bij Suits weg te stappen echter de enige logische keuze.



In 2020 verlieten Markle en Prins Harry het VK en verhuisden ze naar Los Angeles, vanwege de pers die hen constant bleef lastigvallen. Nu het paar niet langer officieel deel uitmaakt van de koninklijke familie, is het mogelijk dat Markle een comeback maakt op het vlak van acteren. Het lijkt er alleen niet op dat dit momenteel haar prioriteit heeft. Bekijk Suits op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen