search
Deze aflevering van 'Stranger Things' verknalde bijna de hele serie
Series / Nieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' verknalde bijna de hele serie

Deze aflevering kreeg zoveel haat van de kijkers dat het een eenmalig verhaal bleef.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De fantasyserie Stranger Things is een van Netflix' grootste successen. Desondanks heeft ook een topserie mindere momenten. Aflevering 7 van het tweede seizoen, getiteld The Lost Sister, wordt gezien als een behoorlijke flater.

Vele kijkers vonden dat er sprake was van verkeerde timing en onsympathieke nieuwe personages. Uiteindelijk hebben de makers het verhaal in deze aflevering niet verder ingebed in de algehele plot van Stranger Things.

Wraakmissie met lotgenoten


Het verhaal is eenvoudig genoeg, Eleven (Millie Bobby Brown) vertrekt uit Hawkins en komt een groepje mede-verschoppelingen tegen. Deze groep tieners heeft hetzelfde meegemaakt als Eleven. Hun leider is Eight, ook wel bekend als Kali (Linda Berthelsen). In eerste instantie wordt Eleven opgenomen in dit wilde groepje.

Kali en haar club voeren wraakmissies uit. De tieners hebben een lijst waarop de namen van laboratorium-medewerkers vermeld staan. Deze lijst wordt afgewerkt om zo genoegdoening te krijgen wat hen is aangedaan. Eleven doet in eerste instantie mee daar zij nu de kans heeft wraak te nemen op degene die haar moeder in een comatose staat heeft gebracht. Uiteindelijk beseft Eleven dat zij niet bij Kali hoort en keert terug naar haar vrienden.

Slechte ontvangst


Op zich was het geen slecht idee om andere slachtoffers van Brenners (Matthew Modine) experimenten te introduceren. Het probleem was dat vele kijkers de nieuwe personages nogal oppervlakkig vonden. Daarnaast zond men de aflevering uit pal na een grote ontwikkeling binnen het tweede seizoen. Hierdoor waren de kijkers gedurende een hele aflevering opgescheept met een losstaand verhaal waar ze niet direct op zaten te wachten.

Er zijn wat speculaties dat Kali terug zal keren in het slotseizoen van de serie, maar voor nu staat The Lost Sister vooral bekend als losse flodder. Stranger Things kun je zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen