search
Hier wijkt 'The Walking Dead' echt volledig af van de oorspronkelijke stripboeken

Hier wijkt 'The Walking Dead' echt volledig af van de oorspronkelijke stripboeken

De stripboeken waar 'The Walking Dead' op is gebaseerd, wijken flink af van de serie.

Bas de Kramer
Zoals de fans ongetwijfeld weten is The Walking Dead gebaseerd op de stripboekenreeks van Robert Kirkman. De serie volgt de boeken echter zeker niet in alle gevallen. We presenteren je hierbij 3 gevallen waarbij de serie volledig afweek van de strip.

De hand van Rick Grimes


Rick Grimes, het hoofdpersonage van The Walking Dead, had na enige tijd een uniek kenmerk in de stripboeken: hij verloor zijn hand. In de serie vindt deze gebeurtenis echter niet plaats.

Daryl Dixon


Eén van de meest geliefde personages in de tv-serie is toch echt wel Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus. Daryl bestaat helemaal niet in de stripreeks! Het personagej is speciaal gemaakt voor de tv-serie. Daryl heeft dus geen enkele oorsprong in de stripboeken en de makers van de tv-serie hebben dan ook geen enkel bronmateriaal om op terug te vallen ten aanzien van Daryl.

Andrea


In seizoen 3 van de tv-serie maakte Andrea, gespeeld door Laurie Holden, een verrassende keuze door zich aan te sluiten bij het kamp van 'The Governor'. Dit leidde later in het seizoen tot haar ondergang.

In de stripboeken nam het verhaal van Andrea echter een totaal andere wending. Ze werd Rick's vriendin en kwam pas veel later in het verhaal en op een hele andere manier op noodlottige wijze aan haar einde.

Bekijk op instagram


In de serie is er dus flink afgeweken van de stripboekenreeks. Zeker in het geval van Daryl Dixon kunnen we daar allemaal maar blij om zijn. Een 'The Walking Dead' zonder Daryl kunnen wij ons in ieder geval nauwelijks voorstellen.

Kijk The Walking Dead op Netflix.

Rick Grimes uit 'The Walking Dead' krijgt eindelijk zijn verdiende wraak

Groots plannen voor een 'The Walking Dead Universe'

Aanbevolen artikelen