search
Einde nadert voor Disney Plus-serie 'Reservation Dogs' van o.a. Taika Waititi
Series / Nieuws

Einde nadert voor Disney Plus-serie 'Reservation Dogs' van o.a. Taika Waititi

Regisseur Sterlin Harjo maakte bekend dat hij zelf heeft besloten om er een punt achter te zetten.

Onlangs kwam het trieste nieuws naar buiten dat een van de meest originele series van de afgelopen tijd ten einde zal komen. De serie Reservation Dogs zal namelijk stoppen na het derde seizoen.

In de veelgeprezen serie volgt de kijker de levens van vier tieners, die in een indianenreservaat in Oklahoma wonen. De maker van de serie, Sterlin Harjo, maakte het nieuws bekend. Hij ontwikkelde de serie samen met Taika Waititi, bekend als regisseur van Thor: Love and Thunder en Jojo Rabbit.

Einde van de serie


Harjo deelde het slechte nieuws op zijn Instagrampagina. In de post benadrukte Harjo dat de beslissing om de serie te beëindigen door hem is genomen en dat het creatief gezien de juiste zet was.

Bekijk op instagram

Harjo bedankte verder FX en Hulu voor hun steun bij het maken van de serie, evenals de cast en crew voor een heel bijzonder project. In de serie werd voor een van de eerste keren in de Amerikaanse televisiegeschiedenis een waarheidsgetrouw beeld neergezet van de inheemse bevolking van het land.

Verhaal


In de serie leeft een groep van vier tieners in hun inheemse reservaat in Oklahoma, waar zij kleine misdaden plegen en streken uithalen om geld in te zamelen om naar Californië te verhuizen.De kijker volgt hun dagelijkse leven, terwijl ze worstelen om hun leven weer op te pakken na de zelfmoord van hun voormalige bendelid en vriend Daniel.

Release


Het derde en laatste seizoen van Reservation Dogs zal in première gaan met de eerste twee afleveringen op 2 augustus. Iedere woensdag zal een nieuwe aflevering volgen.

Bekijk de eerste twee seizoenen van Reservation Dogs op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen