Dit is het zoveelste prestigeproject van Prime Video dat geen succes opleverde

Prime Video investeert ruim maar heeft weinig geluk wat series betreft.

Valeria Milić, 07-07-2023 10:07

Bloomberg bericht dat Amazon, het moederbedrijf van Prime Video, in de afgelopen negen maanden meerdere producties heeft afgeleverd die stuk voor stuk faalden. Dit betreft onder andere The Rings of Power, Dead Ringers, The Power en het meest recent is dit natuurlijk Citadel.
De Russo Broers stonden aan het roer en er is maar liefst $ 250 miljoen geïnvesteerd. Niettegenstaande de spectaculaire actie stond de serie gedurende geen enkele week in de Amerikaanse Nielsen Top 10 van Best Bekeken Series.

Opzetten Spyverse

De kijkcijfers waren zeker niet slecht maar rechtvaardigden de enorme kosten nu eenmaal niet. Prime Video heeft een geheel nieuw Spyverse opgezet. Seizoen 2 van Citadel is al geakkordeerd en daarnaast krijgt de serie meerdere internationale spin-offs, waarvan de Italiaanse in 2024 verwacht wordt.

Tijd voor groei

Op Rotten Tomatoes krijgt de serie 52% van de critici en de publieksscore is 63%. De spectaculaire actie oogstte de nodige lof, maar het verhaal zelf werd als een beetje mager gezien en voegde niets nieuws toe.

Volgens Odetta Watkins, Amazons hoofd Drama, heeft Citadel tijd nodig om te groeien. Deze uitspraak deed zij tegen Variety en voegde er aan toe dat het Amerikaanse publiek nu eenmaal kritisch is.

Amazon publiceert geen gedetailleerde financiële verslagen wat hun studio's en streaming betreft. Aangezien streaming maar een klein onderdeel is van de totale inkomsten, kan het best zijn dat men minder wakker ligt van de investeringen in hun series. Het Spyverse kan hier dus van profiteren doordat er meer tijd is voor het uitbouwen van deze nieuwe fictieve wereld.

Je kunt Citadel streamen op Prime Video.
Lees meer over: Citadel, Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in