search
Positieve ontwikkelingen rond 'Dune'-prequel 'Dune: The Sisterhood' in turbulent Hollywood
Series / Nieuws

Positieve ontwikkelingen rond 'Dune'-prequel 'Dune: The Sisterhood' in turbulent Hollywood

In het redelijk verscheurde landschap van Hollywood is deze serie voorlopig veilig.

In 2021 veroverde de film Dune de bioscopen. Het enorme succes was een garantie voor een tweede film, maar ook een serie. De prequelserie Dune: The Sisterhood is aanstaande en komt met goed nieuws.

Inmiddels zijn er al maanden stakingen in de entertainmentindustrie van Hollywood. Schrijvers, en binnenkort ook acteurs, leggen het werk neer en daarmee komen lopende producties in gevaar.

Alles loopt op rolletjes


Gelukkig voor Dune: The Sisterhood zal de productie geen gevaar lopen. Afgelopen november is de productie begonnen in Budapest, en na een geplande winterstop gaat het filmen ongehinderd door.

Het contract van de spin-off ligt voor het grootste deel in Britse handen en de stakingen zijn onderdeel van Amerikaanse vakbonden, wat voor de productie betekent dat ze zonder oponthoud verder kunnen werken.

Vrouwen aan de top


Dune: The Sisterhood verkent het verhaal voor de gebeurtenissen van Dune en volgt een mysterieuze groep vrouwen, ook wel bekend als de Bene Gesserit. Door een pad van intrige en politiek ontdekken ze uiteindelijk de planeet Arrakis.



Ondanks dat de productie zonder vertragingen verloopt is nog niet precies bekend wanneer de serie uitkomt. Vooralsnog is bekend dat het in 2024 zal uitkomen. Kijk in de tussentijd de film Dune op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen