search
Disney-baas Bob Iger komt met keiharde woorden over Marvel-series op Disney+
Series / Nieuws

Disney-baas Bob Iger komt met keiharde woorden over Marvel-series op Disney+

De topman blijft aan tot 2026 en doet pittige uitspraken over het MCU.

Sinds de Infinity Saga binnen het MCU is geëindigd is de populariteit van de franchise tanende. Bob Iger deed hier onlangs wat verrassende uitspraken over. Daarnaast hintte de Disney-topman op de toekomst van het MCU.

In gesprek met Variety lichtte Iger toe hoe en waarom bepaalde zaken beter aangepakt hadden kunnen worden. Het ligt zeker niet aan de Marvel Studios-medewerkers, het is eerder zo dat hogerhand te gretig was en zichzelf hierdoor uit de markt prees.

Teleurstellende resultaten


Iger stipt de teleurstellende resultaten van Ant Man and The Wasp: Quantumania aan. De film bracht minder dan $ 500 miljoen wereldwijd op en kreeg daarnaast de nodige kritiek. Iger: "In onze ambitie om zoveel mogelijk content te leveren hebben we onze medewerkers ontzettend zwaar belast".

"Marvel is daar een uitstekend voorbeeld van. De meesten van hen [bij Marvel Studios] hadden bar weinig ervaring met de tv-industrie. Niet alleen hebben ze binnen korte tijd beduidend meer films gemaakt, er kwam ook nog een stoet aan series bij. Uiteindelijk ging dit ten koste van de focus en de zaken raakten versnipperd," aldus Iger.

Uit de markt geprezen


Iger hint erop dat Disney zichzelf wat het MCU betreft uit de markt heeft geprezen. Het enorme aanbod heeft bijgedragen tot een verminderde populariteit. Het ziet er dus naar uit dat Disney in de toekomst het aantal series terug gaat schroeven en zich meer op de films gaat richten. Op deze manier wil men ongetwijfeld de 'overvoering' terugdraaien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen