search
Eén van de beste gevangenisfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste gevangenisfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix

Bij de diverse streamingdiensten kan je heel veel gave films terugvinden. De komende tijd pikken wij er een aantal pareltjes uit waarvan we overtuigd zijn dat je ze gezien moet hebben.

Er zijn soms momenten dat je even niet meer weet wat je nu precies wilt gaan streamen en bij welke dienst je wat wilt gaan zien. Nu kijken we naar één van de beste gevangenisfilms die je terug kan vinden op Netflix.

Voor deze keiharde gevangenisfilm gaan we naar 2008. In dit jaar kwam Felon uit. Deze film is gebaseerd op gebeurtenissen die zich voordeden in de beruchte California State Prison, Corcoran.

Veroordeeld


Wanneer een brave familievader met een veelbelovende toekomst per ongeluk uit zelfverdediging een inbreker bij zijn huis doodt, verliest hij alles wat hij heeft.

Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden. Om te overleven zal hij moeten veranderen en zich meedogenloos moeten opstellen.

Erg realistisch


De film is opgenomen in de New Mexico State Penitentiary in de buurt van Santa Fe. Felon is een van de meest realistische gevangenisfilms ooit gemaakt. Het geweld in de film is wel een stuk zwaarder dan dat de realiteit was.



Felon is geschreven en geregisseerd door Ric Roman Waugh. Hij is onder meer bekend van andere grote films als Angel Has Fallen met Morgan Freeman en Gerard Butler, Greenland en Snitch.

Rauwe film


In de film zien we grote namen als Stephen Dorff, Marisol Nichols, Johnny Lewis en Val Kilmer. Kilmer, die op een nabijgelegen boerderij in New Mexico woont, stemde ermee in om in de film te spelen, als hij daarnaast zijn werk voor het New Mexico's Film Investment Program kon doen.



Op Rotten Tomatoes scoort de film onder het publiek een mooie 82%. Bij MovieMeter weet de film 3.68/5 te scoren. DonJefferson weet het volgende te zeggen over de film. "Wat een heerlijk, harde, rauwe film over het gevangeniswezen! De rollen konden in mijn ogen niet beter verdeeld worden. Hij heeft zo zijn emotionele kanten en ook zijn harde geweld en gevangenisfilosofie. Ik geef hem met recht 4 sterren!"





Zeker kijken


Als gevangenisfilms jou aanspreken is het zeker de moeite om deze film te gaan kijken. Kijk de film bij Netflix om voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen