search
Deze nieuwe serie kreeg stiekem hulp van Quentin Tarantino
Series / Nieuws

Deze nieuwe serie kreeg stiekem hulp van Quentin Tarantino

De legendarische regisseur heeft ook een vinger in de pap in serieland.

Quentin Tarantino is als schrijver-regisseur vooral bekend vanwege zijn films. Met titels als Pulp Fiction, Inglourious Basterds en The Hateful Eight heeft hij de afgelopen decennia de hele wereld veroverd.

Vooralsnog heeft Tarantino nog geen televisieserie gemaakt. Een recente onthulling van de showrunners van de aankomende serie Justified: City Primeval laat desondanks zien dat hij wel betrokken is geweest bij die serie.

Elmore Leonard


Tarantino is geen uitvoerend producent van de serie. Zijn invloed lag bij de oorsprong van de sequel. Hoofdrolacteur Timothy Olyphant zat op de set met Tarantino en ze spraken over het boek City Primeval van de legendarische Amerikaanse misdaadschrijver Elmore Leonard.

''Quentin en ik dachten beiden dat het boek een goede basis zou zijn voor een jaar van 'Justified','' zei Olyphant in een gesprek met de showrunners. De showrunners gingen vervolgens met het idee aan de slag. Een en ander leidde tot de sequel.

September


Justified: City Primeval is vanaf 18 juli te zien in Amerika. Nederlanders moeten nog een tikkeltje meer geduld hebben; vanaf 6 september is de serie te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen