search
Het bewogen leven van 'Hannibal' uit 'The A-Team'
Series / Featured

Het bewogen leven van 'Hannibal' uit 'The A-Team'

George Peppard speelde de rol van 'Hannibal' uit 'The A-Team'.

In de jaren '80 veroverde een groep Vietnam-veteranen de harten van televisiekijkers over de hele wereld. The A-Team, een iconische serie uit die tijd, bood actie, humor en opwinding. De onbetwiste leider van The A-Team was Hannibal Smith, gespeeld door George Peppard.

Hannibal was het brein achter het succes van The A-Team. Met zijn kenmerkende sigaar en zijn beroemde uitspraak "I love it when a plan comes together", was Hannibal het middelpunt van de serie. Zijn vermogen om creatieve oplossingen te bedenken in de meest benarde situaties en zijn ongeëvenaarde leiderschap maakten hem tot een geliefd personage onder de fans.

George Peppard


George Peppard werd geboren op 1 oktober 1928 in Detroit, Michigan. Naast zijn rol in The A-Team heeft hij gespeeld in films als Breakfast at Tiffany's en The Carpetbaggers.

Naar verluidt was Peppard ook zelf van mening dat hij de grote ster van The A-Team was. Hij toonde de nodige vedetteigingen op de set. Zo zorgde hij ervoor dat de serie geen vrouwelijke hoofdrolspelers kreeg en had hij regelmatig conflicten met medespeler Mr T. Ook kwam hij op een gegeven moment met een flinke eisenlijst. Hij hoefde na vijf uur 's middags niet meer te acteren, hetgeen ertoe leidde dat in de latere aflevering van The A-Team meer scènes met Murdoch en Face zitten.

Persoonlijk leven


Buiten de schijnwerpers had George Peppard een interessant persoonlijk leven. Hij is vier keer getrouwd geweest en had vijf kinderen. In de latere jaren van zijn leven kampte hij met gezondheidsproblemen, waaronder longkanker. Op 8 mei 1994 overleed hij op 65-jarige leeftijd.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen