search
Dit moet je zien, de belachelijk lage inkomsten van 'Orange is the New Back'-actrice gaan totaal viraal op TikTok
Series / Nieuws

Dit moet je zien, de belachelijk lage inkomsten van 'Orange is the New Back'-actrice gaan totaal viraal op TikTok

Het filmpje van Kimiko Glenn werd in korte tijd ten minste vier miljoen keer bekeken.

Een TikTok-filmpje waarin actrice Kimiko Glenn deelt hoe weinig ze verdient aan haar rol in Orange is the New Black gaat compleet viraal.

Zoals jullie ongetwijfeld niet is ontgaan, zijn scenaristen en acteurs op dit moment aan het staken in de Verenigde Staten vanwege hun lage verdiensten. Actrice Kimiko Glenn, die in Orange is the New Black de rol van Brook Soso speelde, gaat nu viraal met een filmpje in dit kader.

Residuen


Je denkt misschien dat acteurs die in populaire series spelen zwemmen in het geld. Maar dat is vaak niet het geval. Actrice Kimiko Glenn deelde haar zogeheten 'residuen', het bedrag dat ze krijgt omdat mensen de serie waarin ze te zien waren, herbekijken. Ter informatie, Glenn was in 44 van de 90 afleveringen van de reeks te zien

Kimiko Glenn deelde de TikTok al in 2020, maar heeft de video vanwege de protesten opnieuw gepost. “Oh mijn God, ik ga zo rijk zijn”, horen we haar zeggen, terwijl ze naar het totaalbedrag gaat. Het gaat om een bedrag van slechts 27,30 dollar. In het bijschrift schreef Glenn: “Dit is waarom de SAG-AFTRA (de vakbond van mediaprofessionals in de Verenigde Staten, red.) staakt”.

Video viraal


De video werd in twee dagen meer dan vier miljoen keer bekeken. Daarom deelde Kimiko Glenn nog een tweede video waarin ze meer uitleg gaf over de situatie. “Veel mensen denken dat ik op voorhand veel betaald kreeg. Dat doet er eigenlijk niet toe. Mijn borsten leven verder in de eeuwigheid. Ik verdien het om betaald te worden voor elke stream die de reeks krijgt. Maar we kregen nooit goed betaald voor onze rol.”

@itskimiko @The New Yorker released an article the other day describing many of our cast’s experience on #orangeisthenewblack and the details will astound you. go to my IG for the link 💕💕 #sagaftra #sagaftrastrike #sagstrike #sagaftrastrong ♬ original sound - kimiko


@itskimiko why #sagaftra is striking #sagaftrastrong #sagaftrastrike #sagstrike ♬ original sound - kimiko


Ze legt uit dat verschillende van haar collega's hun baan als acteur noodgedwongen combineren met banen in de horeca omdat ze anders de eindjes niet aan elkaar konden knopen. “Ze waren wereldberoemd door hun rol in Orange is the New Black, maar ze moesten nog steeds werken in een bar om rond te kunnen komen.”

Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen