search
Deze gave 'Black Mirror'-aflevering gaat verfilmd worden

Deze gave 'Black Mirror'-aflevering gaat verfilmd worden

'The Entire History of You', uit het eerste seizoen van 'Black Mirror' zou verfilmd gaan worden.

Bas de Kramer
Een Black Mirror-aflevering in het eerste seizoen maakte zoveel indruk op dat de maker er een film van wil maken.

Het gaat om de iconische aflevering The Entire History of You. Deze aflevering brengt je het angstaanjagende verhaal van wat er mis kan gaan met geavanceerde technologie. Liam, gespeeld door Toby Kebbell, gebruikt de geheugenchip die in zijn (en alle anderen) hersenen is geïmplanteerd om erachter te komen of zijn vrouw hem bedriegt. Daardoor verliest hij zijn huwelijk.

Jesse Armstrong


De aflevering is, in tegenstelling tot alle andere aflevering die geschreven zijn door Charlie Brooker, geschreven door Jesse Armstrong. Armstrong is nu bekend als maker van Succession. Armstrong heeft nog altijd de rechten op deze Black Mirror-aflevering en heeft aangegeven dat hij hier ooit nog eens een film van wil maken.

Naar verluidt wilde hij, in plaats van een directe remake, dat de film zou draaien rond een echtgenoot die het geheugenimplantaat gebruikt om herinneringen aan zijn overleden vrouw opnieuw te beleven, om vervolgens een geheim te ontdekken dat hem ruïneert.

Hollywood


Brooker benaderde Hollywood-studio's in 2012, een paar maanden nadat de aflevering was uitgebracht. Er volgde een biedingsoorlog, met als hoogtepunt twee van de grootste acteurs die producenten van het land werden: Robert Downey Junior en George Clooney.Het productiehuis van Downey Junior won deze strijd en heeft de rechten. Nu meer dan 10 jaar schijnt de film nog altijd in het vat te zitten. Armstrong was natuurlijk druk met Succession, maar is daar inmiddels mee klaar. Zouden ze dan eindelijk gaan beginnen aan deze film?

Tot die tijd kun je de aflevering nog eens terug kijken op Netflix.Aanbevolen artikelen